• DOLAR 32.502
  • EURO 34.574
  • ALTIN 2496.44
  • ...
İmam hatipliler ezan ve hafızlıkta yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün her yıl düzenlediği Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması’nda Diyarbakır'ın ilçelerinde birinci gelen imam hatip lisesi öğrencileri, Diyarbakır’da bölge finali için ter döktü.

İmam hatip lisesi öğrencileri düzeyinde yapılan “Ezan Okuma ve Hafızlık Yarışması” Cebel-i Nur Camii’nde gerçekleşti. Programa Diyarbakır Müftüsü Burhan İşleyen, imam hatip lisesi öğrencileri, aileler, öğretmenler, öğretim üyeleri ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü çalışanları katıldı.

 “Bu ezanın gönülden çıkıp gönüllere okunmasına vesile olmayı diliyoruz”

Programda konuşan Diyarbakır Müftüsü Burhan İşleyen, yarışmaya katılan gençlere başarılar dileyerek, “Peygamber efendimiz(SAV), buyurur ki, ‘Boyları en uzun olan, müezzinlerdir.’ diyerek manevi bir mesaj verir. Ezanın Bilalce okunması olması gerekendir. Ezanın güzel okunmasına, gönülden çıkıp gönüllere okunmasına vesile olmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. 12 gencimiz ezan okuyacak ama bizim için buraya gelen bütün gençler birincidir.” dedi.

Jüri üyeleri seçimlerini yaparken Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan bir grub ilahiler seslendirdi.

Ezan birincisi Silvan'dan

Ezanı Güzel Okuma yarışmasında Silvan Anadolu imam hatip lisesinden Fırat Cağlı birinci Muhammed Aziz Yüksel de aynı liseden ikinci oldu. Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hüseyin Üstündağ ise üçüncü seçildi.

Hafızlık birincisi Yenişehir'den

Hafızlık yarışmasında ise Yenişehir Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinden Enes Çiçek birinci, Kayapınar Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mahmut Erdem ikinci seçildi.

Sınavda dereceye girenlere Diyarbakır Müftüsü Burhan Din Yüksek İhtisas Merkez Müdürü Fatih Çakmaktaş Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü İbrahim Hayrullah tarafından ödülleri verili.

Yarışma sonunda yarışmaya katılan tüm öğrencilere, velilere ve jüri üyelerine hediyeler verildi. (M. Sıddık Bilge, Yunus Sırat- İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir