• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Bağlar esnafı yaralarını sarmaya çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi, Dört Yol mevkii, Gürsel, Cemiloğlu ve Nükhet Coşkun caddelerinin tamamında sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla iş yerlerinde oluşan tahribatlar da gün yüzüne çıktı.

Çatışmalar esnasında bölgedeki birçok iş yeri zarar görürken, işbaşı yapan esnaf ise hasarlarını gidermeye çalışıyor.

Kentte çatışmalar yaşandığından bu yana işlerinin durduğunu belirten esnaf, yetkililere çağrıda bulunarak, zararlarının giderilmesini talep etti.

Nükhet Coşkun Caddesi`nde bakkal işleten Murat Yoldaş, bir hafta boyunca iş yerlerinin kapalı olmasının sıkıntısını yaşadıklarını söyledi.

Çevredeki halk yavaş yavaş ilçeden ayrıldığı için alışveriş oranlarının ciddi bir şekilde azaldığına vurgu yapan Yoldaş, “Zaten bugüne kadar sıkıntı çekiyorduk, ödemelerimizi yapmakta zorlanıyorduk. Bir hafta boyunca kapalı olmamız bitiş noktamız oldu. Çevredeki evler yavaş yavaş buradan taşınıyor. Evler boşalınca dolayısıyla alışveriş de bitiyor.  Bu durumda ödemede zorluk çekiyoruz. Zor durumdayız. Allah`ın hayırlı bir kapı açmasını diliyoruz.” dedi.

Süs balığı ve süs kuşlarının alım satımıyla uğraşan Sait Başcan`ın, bir hafta boyunca elektriklerin kesik olması nedeniyle birçok balığının öldüğünü dile getirerek, “Hasarımızın telafisi için gerekli yerlere başvurduk ama bu çözüm değil. Hasarımızı gidermek işimizi yürütmemiz için yeterli olmayacak. Çünkü çatışma ortamından sadece maddi olarak zarar görmedik. İlerisi için düşünürsek, en az birkaç ay burası toparlanamayacak. Bir hafta boyunca elektrikler olmadığı için balıklarımın büyük bir kısmı ölmüştü. Bunun bir an önce bitmesini istiyoruz. Müslüman Kürt halkı, hiçbir şekilde bunu hak etmiyor.” ifadelerini kullandı.

Çatışmalar nedeniyle 6 bin TL`den fazla zararı oluştuğunu aktaran Mehmet Şevket Arslan ise “Zararımın karşılanmasını istiyorum. Olaylar nedeniyle işlerimizde durgunluk var. İş yok, esnaf perişan oldu. Yetkililere çağrım, vatandaşa yardımcı olsunlar.” diye konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir