• DOLAR 32.548
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.843
  • ...
Çiftçilere 150 bin Antepfıstığı fidanı dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez ve ilçelerindeki kapama meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla ‘Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında Batman’daki çiftçilere yaklaşık 150 bin adet tüplü Antepfıstığı çöğürü dağıtımı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Çiftçi Eğitim Merkezinde yapılan fidan dağıtım törenine; Vali Yardımcısı Cihat Arık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A.Kadir Özer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas ve çiftçiler katıldı.

Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtımı yapılan Antepfıstığı fidanın maliyeti ise Batman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından finanse edildi.

Vali Yardımcısı Cihat Arık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A.Kadir Özer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas tarafından çiftçilere temsili olarak fidanların dağıtımı yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman merkez, Hasankeyf, Beşiri ve Gercüş ilçelerinde Antepfıstığı bahçesi tesis eden çiftçilere 150 bin adet tüplü Antepfıstığı çöğürü dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Kiyas, “İl Özel İdaresi destekli ‘Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında 150 bin adet Antepfıstığı çöğürü dağıtımını yaptık. En fazla fidan dağıtımını Beşiri ilçemize yaptık. Beşiri ilçemiz son yıllarda fıstık konusunda gittikçe gelişim gösteren bir ilçemizdir. Bu ilçemizdeki çiftçilerin yoğun talebi olmaktadır. Bu proje 260 bin TL değerindedir. Sonbaharda da aynı şekilde 150 bin adet fidan alımı planlanmaktadır. Son yıllarda Batman’da fıstık alanında ciddi bir gelişme var. Bizde bu çiftçilerimizin yönelimini İl Özel İdaresi ve diğer yöresel fonlarla desteklemekteyiz.” dedi.

Kiyas, Batman’da son 3 yılda dağıtılan Antepfıstığı çöğürü miktarının 530 bin 876 olduğunu söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir