• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
"Şanlıurfa'da 52 bin Suriyeli öğrenci eğitim görüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa valisi İzzettin Küçük, 360 Suriyeli öğrencinin eğitim göreceği “Söz okulları” adlı okulun açılışını gerçekleştirdi.

Vali Küçük, Suriyeli çocukların eğitiminin gerçekleştirebileceği ilkokulun sınıflarını tek tek gezerek, çocuklara kitap hediye etti.

Küçük, sınıfların şu anda kalabalık olduğunu ama birkaç gün içerisinde yeni sıraların gelmesiyle artık çocukların sıralarda 2’şer kişi oturarak eğitim görebileceklerini belirtti.

Şanlıurfa’da yaklaşık 52 bin Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Küçük, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bir derneğin ortaklaşa açtığı bir okuldayız. Suriyeli çocukların eğitimi için. 360 Suriyeli öğrenci burada eğitim görüyor. Şu an ilimizde yaklaşık 52 bin Suriyeli öğrenci eğitim görüyor. Biz buna çok önem veriyoruz. Çünkü bu çocuklar bize her şeyleriyle sığındılar. Canlarını, mallarını ve istikballerini bize emanet ettiler. İstikballeri de bu çocukların eğitimi ve öğretimiyle gerçekleşmekte. İnşallah bir gün yurtlarında, memleketlerinde barış hâkim olduğunda bu şehirleri, kasabaları, Suriye’yi kalkındıracak, inşa edecekler bu çocuklar olacak. Bizim bu çocuklara eğitim, öğretim sağlamamız gerekiyor. Bu bizim boynumuza bir borçtur. Türkiye’de şu anda en yüksek Suriyeliler arasında en yüksek eğitim-öğretim oranı Şanlıurfa’da. Bu tür okullara desteğimiz, katkımız her zaman devam edecektir.” ifadelerini kullandı. (Mustafa Gül-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir