• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Down sendromlulara kafe açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ’da, Down sendromu sorunu yaşayan çocuk ve gençlerin özgüvenlerini artırmak, onların toplumla bütünleşmelerine ve toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamak amaçlı down kafe açıldı

Elazığ belediyesi ve Down Sendromlular Derneği işbirliği ile birlikte tasarlanan ve down sendromu sorunu yaşayan çocuk ve gençlerin hayatlarına farklı bir pencere açacak olan kafede, çalışanların tamamı Down sendromlulardan oluşacak. Hem çalışan, hem de müşteri olarak cafeye gelen Down Sendromlu çocuk ve gençler, mekanda gönüllerince vakit geçirme olanağına kavuşurken, maddi kazanç da elde etmiş olacaklar.

Herkesin bir engelli olduğunu ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Öncelikle engelli olan kardeşlerimizle birlikte yaşamak, onları tanımak, onların yaşamlarını hissetmek, problemlerini hissetmek zorundayız ve mecburuz. Bu özel bir ikram değildir. Bu görevimizin yaşantımızın, varlığımızın gereğidir. Çünkü: Hangimizin bir dakika sonra veya bir saat sonra veya bir gün sonra engelli olabileceğimizi bilemeyiz. Bu sağlığı bu sıhhati veren yüce rabbimiz ona ne kadar şükretsek azdır bu sağlığın ve sıhhatin şükrün edası ise, toplumdaki her kesim için en iyi çalışmaları yapmaktır." dedi.

Down sendromlu hastaların yalnızlıktan kurtulup bir birleriyle iletişime geçmesinin önemli olduğunu söyleyen Down Sendromlular Derneği Başkanı Feti Ahmet Balin ise, "Dünya genelinde 6 milyona yakın Down Sendromu kardeşimiz bulunmaktadır, Türkiye’de ise 100 bine yakın, Elazığ’da ise 320'ye yakın Down Sendromu kardeşimiz bulunmaktadır. Türkiye’de ilkini gerçekleştirdiğimiz, açacağımız down kafede ailelerin çocuklarıyla ev hapsi yaşamalarına son vererek aynı kadri paylaşan bütün çocuklarımızın sorunlarını, acılarını, sevinçlerini paylaşabilecekleri yakın dostluklar kurabilecekleri down kafemizde artık büyük bir aileye sahip olacaklardır. Down kafemizde kültürel, sosyal, sanatsal, sportif faaliyetlerin sağlanacak hem çocuklarımız hem de ailelerimiz yararlanacakları bir mekan olacaktır." şeklinde konuştu. (Sinan Bilici, Mustafa Daştan- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir