• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
`Kürtlük adına Kürtlere zarar veriyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi`nde günlerdir devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından sonra ilçede yaşanan tahribatlar gün yüzüne çıktı. Sabahın ilk ışıklarıyla evlerine geri dönen mağdur halk, gözlerine inanamadı.

Kapıları kırılarak girilen evlerin otel gibi kullanıldığı mahallede, birçok evin duvarında mazgallar açarak koridor oluşturulduğu görülürken kimi meskenlerden ise eşyaların çalındığı belirtildi.

Ev ve işyerlerinin büyük zarar gördüğü Kaynartepe`de mağdur halkın bir kısmının, yasağın kalkmasıyla birlikte eşyalarını pikaplara yükleyerek ilçeyi terk ettikleri görüldü.

Kaynartepe Mahallesi`ndeki evinde tek başına yaşayan 75 yaşındaki Fatma Arat, terk etmek zorunda kaldığı evine günler sonra döndüğünde gördüklerine inanamadığını söyledi.

“Bitsin artık bu olaylar anneler ve bacılar ağlamasın”

Fatma Nine, “Dul maaşıyla geçiniyorum ve kimsem yok. Çatışmalar başlayınca ben de korkudan evimi terk edip akrabalarımın yanına yerleşmek zorunda kaldım. Kalp hastalığım var. Dizlerim tutmuyorum bu yüzden de yürüyemiyorum. Eve geldiğimde kapının kırıldığını ve evimin PKK`liler tarafından kullanılarak darmadağın olduğunu gördüm. Mutfakta yemek yapmışlar ve diğer odaları da kullanmışlar. Karakola gittim, geleceklerini ve hiçbir şeye karışmamamızı söylediler. Neden bana bunu yaptılar, ne hakları var? Bitsin artık bu olaylar. Anneler ve bacılar ağlamasın.” dedi.

“Kürtlük adına Kürtlere zarar veriyorlar”

Diğer bir mağdur Zülfü Yakut ise PKK`lilerin evine girip banyo duvarını kırdıklarını, evdeki eşyalarının etrafa dağıtıldığını söyledi.

PKK`nin Kürtlük adına Kürt halkına zarar verdiğini ifade eden Yakut, “Olaylardan dolayı köye yerleştik. Bu sabah gelince evi darmadağın olmuş halde gördük. Banyo duvarını kırıp karşı tarafa geçmek için kullanmışlar. Evin salonu ve yatak odasında yatmışlar. Mutfağı kullanmışlar, yiyip içmişler. Bizim ve vatandaşların durumu ortada, bu şekilde davranmamaları lazım. Kürtlük adına Kürtlere zarar veriyorlar.” dedi. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)

 
















































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir