• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Mahallelinin kanalizasyon tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Gültepe Mahallesinde bulunan Gültepe Anadolu Lisesi için yapılan kanalizasyon alt yapısı, daha sonra yapılan 4 okul ve 2 yurt nedeniyle yetersiz kaldı. Lağım sularının dışarıya taştığı mahallede halk, sağlından endişe ediyor.

Yaklaşık 5 bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü mahalledeki okullarda, Okul Aile Birlikleri Başkanları bölgedeki sorunları çözmek için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini ancak yetersiz kaldığından ilgili kurumların duruma el atmasını istedi.

Mahalledeki okulların Okul Aile Birlikleri Başkanları, kanalizasyon altyapısının Gültepe Anadolu Lisesi'ne yetecek kapasitede tasarlandığını belirterek 5 lise ve 2 yurt bulunan bölgede yaklaşık 5 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü söyleyerek bu durumun da kanalizasyon sisteminin yetersiz kalmasına neden olduğuna dikkat çekti.

İl Özel İdaresinin yapması gereken kanalizasyon altyapı genişletme çalışması bugüne kadar başlatılmadığını ve çevrede bulunan okul ve yurtlarda sürekli altyapı sorunu yaşandığını belirten Okul Aile Birlikleri Başkanları, İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mühendislerinin bu konudan haberdar olduklarını dile getirerek şuana kadar hiçbir tedbirin alınmadığını, liseler faaliyete girdiğinden beri bu sıkıntıların devam ettiğini söylediler.

Tıkanan kanalizasyonu temizleme çalışmaları sırasında Batman Belediye Su Kanalizasyon İşletmesi'nin (BASKİ) kirli atık sularını okul önlerindeki boş arazilere boşaltmaları da tepkilere neden oldu.

Kirli atık sularının yaklaşık 5 bin öğrencinin sağlığını tehdit ettiğini söyleyen Okul Aile Birlikleri Başkanları, kirli atık sularının çevrede kötü bir koku yaydığını ve çevre kirliliğine de sebep olduğunu söyleyip yetkililerin bu sorunu en kısa sürede çözmelerini istediler.  

Öte yandan güvenlik sorunu yaşandığını ifade eden Okul Aile Birlikleri Başkanları “5 lisenin bulunduğu bölgede güvenlik noktasının olmaması öğrencilerin güvenliği açısından önem arz ediyor. Ara ara yaşanan olaylarda erken müdahale imkânı olabilir. En önemlisi uyuşturucu tacirlerine geçit vermeme adına güvenlik noktasının oluşturulması önemlidir.” diye belirtti. (M. Sait Çelik- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir