• DOLAR 32.501
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2423.757
  • ...
Üç Güzide Şehid
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

ŞEHiD FAHREDDİN NASIROĞLU

Şehid Fahreddin, Batman`ın varlıklı ailelerinden birine mensuptu. Henüz lise çağında tanışmıştı kutlu sevda ile. Kendisine söz hakkı verilmeyene kadar suskunluğunu bozmaz, hep sessiz kalmayı tercih ederdi. 90`lı yılların karanlık ve puslu döneminde, birçok aile gibi Şehid Fahreddin`in ailesi de evlatlarının hayatından endişe duyduklarından, onu davasından vazgeçirmeye çalıştılar. Dava arkadaşlarını terk etmesi ve evinde rahat bir hayat yaşaması için Fahreddin`i ikna etmeye çalışsalar da, onun gözlerini ötelerdeki nimetlere diktiğini fark edemiyorlardı. Baskı ve zorlamalar o derece arttı ki, Fahreddin`imiz evini terk edip, camilerde yaşamaya başladı. Artık o, bir muhacirdi. Varlık içinde yetişen Şehid Fahreddin, artık karnını doyuracak yemek bulmakta zorlanıyordu. Tam iki yıl boyunca böyle bir hicret hayatı yaşadı. Tarihler 22 Mart 1994 yılını gösteriyordu. Fahreddin, her zaman olduğu gibi kitap okumak için Mektep Kitabevi`ne gitti. Şehid Fahreddin, kitapevinde okuyacağı kitapları seçerken, hain kurşunların hedefi oldu. Kurşunlardan biri kafasına biri de kalbine isabet etmişti. Fahreddin hastaneye kaldırıldı, lâkin kurtarılamamıştı.

ŞEHİD İMADEDDİN (METİN) KAZAK

Şehid İmadeddin (Metin) Kazak, 22 Mart 1994 günü Batman`da işyerinde olduğu bir sırada hainler, alışveriş yapma bahanesiyle müşteri gibi içeri girdi. Hainlerin niyetini bilmeyen Şehid Metin, bir anda kurşun yağmuruna tutuldu ve oracıkta şehadet şerbetini içti.

ŞEHİD VEYSİ GÜLMEZ

Şehid Veysi, 1976 yılında Gercüş`ün Dereiçi köyünde dünyaya gelmişti. Sonra ailece Batman`a gelerek, İpragaz Mahallesi`ne yerleştiler. Evin en küçük erkek çocuğuydu Şehid Veysi. Zeki ve ağırbaşlı biri olması nedeni ile gerek ailesi, gerekse yakınları tarafından çok sevilmişti. İlk başlarda Pkk yanlısı bir çizgi yaşadı. Ama sonradan İslam güneşi ile tanıştı. PKK`liler bir türlü bu durumunu kabullenemediler. Şehid Veysi`ye birkaç kez saldırdılar. Şehadetinden hemen önce tıraş olup, yeni elbiseler giyen ve güzel kokular sürünen Veysi, 1993 yılının Ramazan ayının Kadir Gecesi`nde, evinin önünde camiye gitme hazırlığında iken, Pkk`nin açtığı çapraz ateş sonucu şehid edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir