• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çiftçilere bordo bulamacı dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Özel İdaresi projesi kapsamında bağda ve antepfıstığında hastalıklara karşı kullanılmak üzere Gercüş ve Beşiri ilçelerindeki çiftçilere 500 kilogram bordo bulamacı dağıtıldı. Bağda Mildiyö (Plasmopara viticola) ve Antepfıstığında karazenk (Septoria pistacina All.) hastalıklarına karşı kullanılacak bordo bulamacının kullanımı hakkında çiftçilere bilgilendirmeler yapıldı.

Gercüş İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın ve Ziraat Mühendisleri Nedim Sakçı ile Ramazan Aslan tarafından bordo bulamacının faydaları ve kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi verilerek çiftçiler bilinçlendirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, “2016 yılında İl Özel İdaresi Projeleri kapsamında çiftçilere dağıtılan bordo bulamacının kullanımı ve faydaları hakkında çiftçi toplantılarıyla, üreticiye pratik ve teorik bilgileri vermenin yanı sıra, uygulama kısmını da yerinde ve zamanında vermenin uygun olacağını düşündük. Bu sayede, çiftçinin üretim esnasında yaşayacağı hastalık ve zararlılara karşı, tam zamanında ve ivedi bir şekilde çözüm bulmayı amaçlıyoruz. Bu tarz projelerin ve bilgilendirmelerin tüm üreticilerimize hayırlı olmasını ve iyi bir ekonomik refah getirmesini diliyorum.” dedi.(İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir