• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Yasağın kalktığı Bağlar`da Sur benzeri görüntüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağlar'da 15 Mart Salı günü kısmen ilan edilen sokağa çıkma yasağı, bugün saat 06.00 itibariyle kaldırılırken, ortaya çıkan manzara Sur ilçesinde yasağın olduğu mahallelerdeki tabloyu aratmıyor.

Gürsel caddesinin Cemiloğlu Caddesinden Bağlar dört yola kadar olan kısım ve Nükhet Coşkun Caddesinin tamamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla beraber halk ilçeye akın etti.

Yasağın kalktığı ilçede, birçok evin duvarında PKK tarafından açılan tünelleri ve kazılan çukurları görmek mümkün. Bunun yanı sıra yakılan araçlar ve kırılan kapılar da tahribatı gözler önüne seriyor.

PKK ile polis arasında çıkan çatışmalarda elektrik kabloları ve su boruları da hasar görürken, yüzlerce evin camları da mermiler nedeniyle hasar görmüş durumda.

Sabah erken saatlerde ilçeye giren halk, evinde hasar tespit çalışması yaparken, iş yerini açan esnaf da zararlarını tespit için fotoğraf çekti.

Evlerde PKK`lilerden kaldığı düşünülen kanlı elbiseler ile kırılmış ve parçalara ayrılmış eski tip telefonlar ise dikkatlerden kaçmadı.

Evlerinin kapısı kırılıp duvarlarında tüneller kazılan ismini vermek istemeyen mahalle sakini, “Olayların ilk gün başlamasıyla beraber biz evin içerisindeydik. Sonra duvarlarımızı kırdıklarını gördük. Daha sonra diğer evlerin duvarlarını da kırdıklarını fark ettik. Tüm bunları yaptıktan sonra bize buralarda durmamızı söylediler.” dedi.

"Bu şekilde mağdur edilmemiz zulümdür"

Evlerinde büyük hasar oluştuğunu belirten mahalle sakini, “Bizler de 'Evimizde hiçbir şey bırakmadınız. Kapımızı size açmamıza rağmen evimizi bu hale getirdiniz' dedik. Bizler de bunun üzerine evimizden çıktık. Zaten maddi durumumuz yok. Bir de bu şekilde mağdur edilmemiz zulümdür.” şeklinde konuştu.

“Çukurunuz batsın, bu muydu özgürlüğünüz”

Başka bir mahalle sakini ise “Çukurunuz batsın, bu muydu özgürlüğünüz. Nereye girseniz orayı kurutuyorsunuz. Evimizi yıktıktan sonra ben ne yapacağım sizin davanızı." diyerek PKK'ye tepki gösterdi.

Mahalle sakini, "Gördüğünüz gibi mağduriyetimiz ortada. Devlet yetkilileri bir an evvel evlerimizi inceleyip masraflarımızı karşılamaları gerekir. İki taraf arasında kalan halkın bu cezayı çekmesi çok yanlış bir durumdur.” diye konuştu.

“Ne dükkan, ne ev ne de sağlam bir penceremiz kalmış”

Yasak nedeniyle 8 kişilik nüfusla sokakta kaldıklarını ifade eden Hadi Aslan ise yasak boyunca büyük mağduriyetler yaşadıklarına dikkat çekerek, “Ne dükkan, ne ev ne de sağlam bir penceremiz kalmış. Bu yaşadığımız mağduriyetimizi kime söyleyelim. Bu konuda yetkili kimse, gerekeni yapsınlar. Müracaatımız nereyi gerekiyorsa oraya yapalım. Çünkü Zararımız en azından 5 bin liradır.” dedi.

Öte yandan bir kısım mahalle sakinin eşyalarını alıp evlerini terk ettikleri görüldü. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)






















































































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir