• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Türkiye`nin büyük bölümünde yağış bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Tekirdağ, Sakarya, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, güneybatı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Muğla ile Antalya merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığının güneybatı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güneyli yönlerden, akşam saatlerinden sonra yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu ile Tekirdağ çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Antalya merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması bekleniyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batı kesimleri ile Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir çevrelerinin, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Kayseri ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinin, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin hafif yağmurlu, gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur, yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Malatya çevrelerinin, zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimleri ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri ile Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Adıyaman çevrelerinin, zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Sağanak yağışlı 6/14

Ankara: Sağanak yağışlı 2/10

İzmir: Sağanak yağışlı 10/16

Adana: Sağanak yağışlı 8/19

Diyarbakır: Parçalı bulutlu, akşam sağanak yağışlı 0/15

Batman: Parçalı bulutlu -1/15

Van: Parçalı bulutlu -4/5 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir