• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Batman'da '18 Mart' etkinlikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıldönümü nedeniyle Batman'da Valilik ve diğer bazı kurumlar tarafından etkinlikler düzenlendi.

Batman Valiliği tarafından düzenlenen etkinlik Yeni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Batman Valisi Azmi Çelik, Vali Yardımcıları, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Müftüsü Turgut Erhan, resmi kurum müdürleri, askeri erkân, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda, Batman Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Seher Kılıç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı, ardından, “Çanakkale Destanı Oratoryosu” gösterisiyle devam etti.

İMKB Ortaokulu Çocuk Korosu müzik dinletisinden sonra program, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Çanakkale şehitleri için Kur’an ziyafeti verildi

Bir diğer etkinlik ise Batman Şevket Başak Camii'nde Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü tarafından düzenlendi. Düzenlen programda Kur’an ziyafeti verilerek dualar edildi. Kürtçe, Türkçe ve Arapça olmak üzere üç dilde mevlit okundu.

Şehitler günü münasebetiyle yapılan programa, İl Müftü Yardımcıları Muhammed Yusuf Yaşar ile Ahmet Duran Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Akif Karagöz ve cami cemaati katıldı.

Programda İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar yaptığı dua ile başladı. Müftülük mevlithanları tarafından verilen Kur’an ziyafetinden sonra mevlithanlar Kürtçe, Türkçe ve Arapça olmak üzere üç dilde mevlit okudu.

Cuma namazından sonra Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelleri tarafından cami cemaatine ikramlar dağıtıldı. (M. Sait Çelik- İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir