• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır Ulu Cami minberinden Halepçe hutbesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, Cuma hutbesinde, Halepçe’de yaşanan katliama değinerek, Ümmeti farklı şekilde tahrip edip kültürel ve tefrikalarla yok edildiğini belirtti.

Sur ilçesinde bulunan İslam dünyasının 5'inci Harem-i Şerifi olan tarihi Ulu Camii’nde vatandaşların yoğun katılımıyla Cuma Namazı eda edildi.

Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, ümmeti kendi kültürlerinden, geleneklerinden ve ecdatlarında koparıldığını ifade etti.

Halepçe’de binlerce insan gazlarla yok edildiğini belirten Yağmur, “Ümmeti farklı şekilde yok ettiler, tahrip ettiler. Kimisini katlederek, kimisini de beden, kültürel ve tefrika ile yok ettiler. Her birisini farklı zihniyetlere, düşüncelerle, planlarla ve alternatiflerle ümmeti perişan ettiler. Allah müminlerin dostudur. Şeytan ise ehli küfrün ve delaletin dostudur.” dedi.

Yağmur, “Müslüman’ın karşısına farklı zihniyetlerle, kelimelerle ve cümlelerle karşılarına çıkarak bizi perişan etmenin çabasının içine girdiler. Onun için Allah bize şuur, aklı versin. Bize merhamet etmeyenlerin başıma vermesin.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman- İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir