• DOLAR 32.541
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2425.798
  • ...
Halepçeli öğrencilerden HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatı'na ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halepçe katliamı yıldönümü münasebetiyle Bingöl Üniversitesinde okuyan Halepçeli öğrenciler, HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette İl başkanı Hamdullah Tasalı ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatında sıcak bir ilgiyle karşılanan Halepçeli öğrenciler, İl başkanı Hamdullah Tasalı’ya ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ettiler.

Halepçeli öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tasalı, Halepçe katliamının yıl dönümü dolayısıyla Halepçeli öğrencilerin kendilerini ziyaret etmelerini çok anlamlı bulduklarını ve ziyadesiyle duygulandıklarını belirtti.

 “180 bin Müslüman Kürt katledildi”

Halepçe katliamın failinin sadece Saddam rejimi olmadığını ifade eden Tasalı, “Saddam sadece bir kukla idi. Saddam sadece oynanan bu senaryonun fitilini ateşleyen kişidir. O gün başta Amerika olmak üzere birçok emperyalist devlet işlenen bu katliama ortaktır.” dedi.

Halepçe katliamının Irak Kürdistanı’nda Kürtlere yönelik yapılan katliamların ve işlenen zulümlerin sadece küçük bir halkası olduğunu söyleyen Tasalı, “Saddam’ın yaptığı katliamların haddi ve hesabı yok. Yapılan katliamlardan 180 bin Müslüman Kürd katledilmiştir.” dedi.

"İmad Abdullah: Halepçe'de ailemden 10 kişi katledildi"

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Halepçeli öğrencilerden İmad Abdullah Abdulkadir, Halepçe katliamı yaşandıktan 2 yıl sonra doğduğunu ve katliamda ailesinden 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İmad Abdullah, “Ailemden 10 kişi katledildi,  5 kişide yaralandı. Katliamın izleri halen devam ediyor. Halepçe, tüm dünyanın gözü önünde atılan kimyasal gazla yok edilmeye çalışıldı. Halepçe bir Hiroşima ve Nagazaki gibi halen hafızalardan silinmedi ve silinmeyecek de.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, karşılıklı temennilerin ardından son buldu. (Nihat Kanat- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir