• DOLAR 32.574
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2435.714
  • ...
SON DAKİKA
Batman`da mazlumiyetin fotoğrafları sergilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halepçe katliamının yıldönümü ve Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der) Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 3 gün sürecek olan ve  dünya mustazaflarını konu alan resim sergisi düzenliyor.

Dünyada zulme uğramış ve katliamdan geçirilmiş Müslümanlara ait fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı saat 09.00`da yapıldı. Diyarbakır`da Kobani olaylarında PKK`liler tarafından 6-7 Ekim`de vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının da bulunduğu fotoğraf sergisine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Sevgi-Der üyesi Ahmet Zariç, Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle böyle bir etkinlik yaptıklarını belirterek, 7'nci kez Dünya Mustazaflarını konu alan sergi düzenlediklerini söyledi. 

Zariç, serginin 16 Mart 1988 tarihinde Halepçe'de katledilen insanların anısına düzenlendiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle resim sergisi açtık. Resim sergisi açmamızın nedeni, özelde Halepçe katliamıdır. Halepçe`de Kürtlere yönelik bir katliam oldu ve 5 binden fazla kişi katledildi. Genelde ise dünyadaki bütün mazlumlar, Mustazafların acılarını resmeden böylesi bir sergi açtık. Sergimizi geleneksel olarak her sene açıyoruz. Amacımız, yeni nesle bu zulümleri göstermektir.”

Zariç, tüm Batmanlıların yaşanan zulümlere şahitlik etmesi için resim sergisini ziyaret etmelerini istedi. Sergiyi dolaşıp resimleri gören vatandaşlar ise duygularını açılan duygu defterine yazdı. 

Cuma günü Gülistan Caddesi Özgürlük Anıtı önünde ve 3 gün sürecek sergi, saat 09.00 ile 19.00 arasında ziyaretçilere açık olacak. (M.Fatih Akgül - İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir