• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Dokunulmazlıklar için ilk görüşme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın, önce CHP, ardından da MHP grup başkanvekilleriyle görüşmesi bekleniyor. Bostancı, her iki partiden de Davutoğlu'nun önerisi hakkındaki görüşünü alacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün yaptığı açıklamada, 'Bütün milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıralım' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun talebine yanıt vermiş, "Hodri meydan, parti ayrımı gözetmeden tüm dokunulmazlık dosyalarını Meclis`e getirelim" demişti.

Bozdağ: Sadece mevcut dosyalar için geçerli

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bugün yaptığı açıklamada, konunun sadece mecliste bulunan fezlekelerle ilgili ve sınırlı olmak kaydıyla dokunulmazlıkların kaldırılması olduğunu söyledi:

"Bu, dokunulmazlığın kaldırılması, milletvekillerinin geleceğe dönük dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik anlamına gelmemektedir. Bu, dosyalar dışında dokunulmazlığın kaldırılması anlamına da gelmiyor. Bu sadece mecliste bulunan fezlekelerle ilgili ve sınırlı olmak kaydıyla dokunulmazlıkların kaldırılmasını ve bu suçlarla ilgili, sınırlı, milletvekillerinin yargılanmasının önündeki engelin kaldırılması sonucu olacaktır. Bazıları bunu yorumlarken, 'dokunulmazlık tamamen kaldırılıyor, milletvekilliği düşüyor' şeklinde değerlendirmeler yapıyor. Bunlar doğru değerlendirmeler değil" dedi.

Bozdağ, "Biz bunu kaldırırız ama 'Anayasa'nın 83'üncü maddesini yeniden ele alalım veya bunu yapmak için şu konularda da adım atalım' demek açık bir şekilde ifade ediyorum; ipe un sermektir. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda samimi olmadığını itiraf ve ilan etmektir. Samimi olan şartsız, amasız, lakinsiz bir araya gelir" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir