• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İdomeni adeta çağdaş toplama kampı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ATİNA: Yunanistan İçişleri Bakanı Panagiotis Kurublis, binlerce sığınmacının haftalardır zor şartlar altında beklediği sınır bölgesi İdomeni'yi "çağdaş toplama kampı"na benzetti.

Kurublis, İdomeni'deki kampları ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bölgedeki şartların kötülüğüne işaret eden Kurublis, "Burası, kapalı sınır anlayışı sebebiyle adeta çağdaş bir Dachau (Nazi Almanyasındaki ilk toplama kampı). Biz açık sınırları olan bir Avrupa'ya inanmıştık" dedi.

Kurublis, sığınmacıların Avrupa'nın da dahil olduğu bir savaştan kaçarak vatanlarını terk etmek zorunda kaldığına dikkati çekerek, "580 milyonluk Avrupa, 1-1,5 milyon sığınmacıyı kabul etmeye yanaşmıyor" şeklinde konuştu.

Sığınmacılara, Yunan yetkililer tarafından oluşturulan barınma merkezlerine geçmeleri yönünde çağrıda bulunan Kurublis, İdomeni'deki sağlık koşullarının iyileştirilmesi için aşı programlarının uygulanacağını ve güvenlik önlemlerinin artırılacağını dile getirdi.

Sığınmacıların gelişmiş Avrupa ülkelerine ulaşmak için yoğun olarak kullandığı rotada bulunan Avusturya ve Balkan ülkelerinin sınır geçişlerini kapatması üzerine Yunanistan'da birçok sığınmacı mahsur kaldı.

Son resmi verilere göre, Yunanistan'da kalan sığınmacı sayısı 12 bini İdomeni'de olmak üzere 46 bine yaklaştı.

Bu arada, "Safe Passage-Stop Wars" adlı bir grup aktivist, Yunanistan'ın simgesi olan Atina'daki Akropolis'in tepesine "Sınırları Açın" yazılı pankart astı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir