• DOLAR 32.506
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2485.311
  • ...
Bitlis'te "Huzurda buluşalım" programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

18 Mart Çanakkale Şehitleri için Bitlis İl Müftülüğü tarafından, Merkez Ulu Cami’nde ‘Huzurda Buluşalım’ programı düzenlendi.  Program kapsamında her yaştan vatandaşlar, sabah namazında Bitlis Merkez Ulu Cami’nde bir araya gelerek namaz kıldı.

Düzenlenen programa, Bitlisliler yoğun ilgi gösterdi. Sabah ezanına müteakiben cemaatle kılınan namazın ardından, Çanakkale’de hayatını kaybedenler için Yasin-i şerif okundu.

Düzenlenen programda birçok insanla Sabah namazında kaynaştıklarını belirten İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Çanakkale’de hayatını kaybedenler için dua okudu. Toplanan cemaate seslenen Vali Çınar,  100 yıl önce Çanakkale’ye gelen Avrupalıların tamamının bugün Suriye’de bulunduklarını söyledi.

Çınar, 100 yıl önce İslam âleminin başkenti ve kalbi olan İstanbul’u söküp, İslam âleminin yüreğini almak için Çanakkale’ye gelen Rusya, İngiltere, Fransa, şeytani politikalarla kandıran, bugün egemen olanlar o günde egemendi diyerek,  çok zalimce saldırılarda bulunduklarını belirtti.

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Çınar, “Biz bir olmazsak, birlikte olmazsak, Allah’ın ipine sımsıkı sarılmazsak; küçük, nefsi, fantazik ve şeytani oyunlara yem oluruz. 100 yıl önce kim zalimce İslam’ın kalbine saldırmaya gelmişse, bugün hiçbir günahı olmayan, dünya derdinden başka kimseye zararı olmayan, denizlerde kucağında analarıyla boğulan, milyonlarcasının ülkede göç ettirildiği, doğrudan kafalarına bombalar atılan Suriye’de, hepsi bir bir bulunmaktadırlar. Cenab-ı Allah hepimize Çanakkale ruhunu nasip etsin.”dedi.

Program, duanın ardında verilen sabah kahvaltısı ikramıyla sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 



















Bu haberler de ilginizi çekebilir