• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
8 yıldır kapalı olan cadde trafiğe açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şabaniye Mahallesi'nde yaklaşık 8 yıldır Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne bağlanarak genişletilen Şabaniye Caddesi'nin bir bölümü, arsa sahibi tarafından mahkeme kararıyla kapatılmıştı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Bölge İdari Mahkemesi kararı ile 2008 yılında kapatılan Şabaniye yolunda yaşanan trafik kazalarının ve mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar başlatıldığı belirtildi.
Taraflar arasında  yapılan görüşmeler sonucunda çalışmalar tescil edilip, yolun kapalı olan kısmı özel mülkiyetten arındırılarak kamu kullanımına kazandırıldı. Yolun tekrar trafiğe açılması çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda karayollarına gerekli yazışmaları  yaparak bu yolda bulunan bariyerlerin kaldırılması ve trafiğe açılmasını istedi. Karayolları tarafından yolda bulunan bariyerlerin kaldırılması ile beraber yol yeniden trafiğe açılacak.

“Yolun yeniden açılması bizim için müjde oldu”

Yolun tekrar trafiğe açılacağı bilgisi üzerine rahat nefes alan çevre esnafı, yolun kapalı olduğu sürede yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, şunları söyledi:

 “Yaklaşık 8 yıldır bu yol kapalı. Bu caddede genellikle sürücü kursları yer alıyor. Özellikle kursa gelen kursiyerler kapalı yolu kullanamadıkları için büyük problemler yaşamaktaydı. Genellikle büyük yük arabalarının geçtiği caddeden ihtiyaç için park yapmak neredeyse imkânsız. Bu sıkıntılarla beraber burada trafik kazaları meydana gelmekteydi. Hatta burada trafik kazası yapan bir vatandaş hayatını kaybetti. Bu caddenin tekrar trafiğe açılması ile ilgili bilgi geldi. Yolun yeniden açılması bilgisi bizim için bir müjde oldu. İnşallah bu yol, en kısa zamanda açılır da hem biz hem de sürücüler rahat bir nefes alırız.” (Yılmaz Sönmez-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir