• DOLAR 32.501
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2481.812
  • ...
Meteorolojiden buzlanma ve don olayı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin doğu kesimleri ile zamanla iç ve batı bölgelerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 4 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Buzlanma ve don olayı uyarısı

Sabah saatlerinde İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Trakya ve Marmara'nın güneydoğusunun yükseklerinde buzlanma ve don olayı beklenirken yetkililer yaşanabilecek olumsuz şartlara (Zirai don olayı vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Trakya ve bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Güney Ege kıyılarının, gece saatlerinde İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve Uşak çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Batı Akdeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 4/11

Ankara: Parçalı ve az bulutlu -1/10

İzmir: Çok bulutlu, gece sağanak yağışlı 4/16

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 7/20

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 0/14

Batman: Parçalı ve çok bulutlu 0/15

Van: Çok bulutlu -6/3 (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir