• DOLAR 32.58
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2435.74
  • ...
"Saddam Halepçe'de kamuoyunu yanıltmaya çalıştı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davet ve Kardeşlik Vakfı ve RUHA DER, Şanlıurfa’da “Mazlum Halepçe’yi Anma” programı düzenledi. Şair Nabi Konferans Salonunda düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan RUHA DER Başkanı Mehmet Salih Samak, zalimlerin Müslümanları kendi hâkimiyetlerinde tutmak için zulmettiğini söyledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Halepçe Noter Müdürü ve Hukukçu Faruk Heme Tofik Arif, Halepçe’de kimyasal ile bombalama sonucunda 5 bini aşkın kişinin yaşamlarını yitirdiğini, 19 binin üzerinde de kişinin yaralandığını ve yıllar sonra binlerce kişinin sakat doğduğunu belirtti.

Bombardımanın Halepçe halkının İslami duyarlılığından dolayı yapıldığına dikkat çeken Tofik Arif, “Bombardıman 3 gün sürdü. Katliamdan sonra Saddam Halepçe’yi askeri bölge ilan etti. Halepçe’ye girişlerin yasaklayıp Halepçe adında başka bir şehir kurarak dünya kamuoyuna orayı göstererek katliamın yalan olduğunu iddia etti. Ama rahmetli Gazeteci Ramazan Öztürk’ün çektiği fotoğraflar sayesinde dünya Halepçe katliamından haberdar oldu.” diye konuştu.

Katliam sonrasında Halepçelilerin devlet dairelerinde çalışmasının ve eğitim görmesinin yasaklandığını belirten Tofik Arif, konuşmasına şöyle devam etti:  “Halepçe halkının yardımına Hewler (Erbil) halkı yetişip birçok kişinin ölmesine engel oldular. Katliamın soykırım olarak tanınması Amerika’nın Irak’ı işgali sonrası tanındı. Oluşturulan mahkemede sadece sorumlulardan sadece birkaç kişi cezalandırıldı. Bu vahşet dünya ülkeleri tarafından bir soykırım olarak nitelendirilmelidir.” şeklinde konuştu.

Halepçe ile ilgili kısa bir sinevizyonun yapıldığı program, dua ile son buldu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir