• DOLAR 32.514
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2475.501
  • ...
"Doğup büyüdüğüm evimi bulmakta zorlandım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur’da sokağa çıkma yasağı uygulaması 107 günü buldu. Yasağın olduğu mahallelerde objektiflere takılan yeni görüntülerde, yıkımın boyutları zihinlerde Suriye’yi canlandırdı.

Kaymakamlık tarafından 2 Aralık 2015 tarihinde Cevatpaşa,  Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş,  3 Aralık 2015’te saat 16.30'dan itibaren Dağkapı Şeyh Sait Meydanı da yasak kapsamına alınmıştı. Ardından çatışmaların 99’uncu gününde her ne kadar operasyonların bittiği açıklansa da ara ara silah sesleri duyuluyor.

2 Aralık 2015 tarihinden itibaren 6 mahallede devam eden sokağa çıkma yasağı 3 Mart 2016‘da Gazi Caddesi ile Cevatpaşa Mahallesi’nin tamamı, Dabanoğlu Mahallesi’nde bulunan Marangoz sokak, Miras, Süleyman Nazif ve Varol sokaklarında saat 08.00’de kaldırılmıştı.

Sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar nedeniyle 23 binden fazla kişi evini terk etti, ilçedeki evler çatışmalar nedeniyle kullanılmaz hale geldi. Görüntülerde iş makinaları tarafından hasar gören evlerin yıkıldığı görülüyor.

Dabanoğlu Mahallesi’nde objektiflere yansıyan yeni görüntüler ise Sur’un Suriye’den farksız duruma geldiğini gösteriyor. Evlerini görmek için mahallelerine giren kimi vatandaşlar, evlerinin yerinde moloz yığınları ile karşılaştı.

“Evimden bana enkaz bile kalmadı”

Evini görmek için ilçeye giden bir vatandaş, “Evimden bana enkaz bile kalmadı. Onu da kamyonlara yükleyip götürmüşler. Doğup büyüdüğüm evimi bulmakta zorlandım. Bulamadım, çünkü yerinde yok. Her şey birbirine girmiş. Dehşet verici bir tablo var. Valiliğe mağduriyetim hakkında başvuruda bulunacağım. Zararımız karşılanmalı.” dedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir