• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Isparta merkezli PDY operasyonunda 15 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen PDY operasyonunda adliyeye sevk edilen 36 şüpheliden 15'i tutuklandı, 21'i serbest bırakıldı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 3 gün önce Isparta, İstanbul, Antalya, Trabzon, Uşak ve Afyonkarahisar'da gözaltına alınan 52 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Farklı tarihlerde 3 grup halinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden Fatih Cebeci, Cahit Sevindir, Serdar Çiçek, Mustafa Kahraman, Vedat Karacık, eski SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, eski SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Adıgüzel, Ali Murat Ceyhan, Süleyman Solmaz, Cabir Doğan, Murat Hüseyin Yarıktaş, Mehmet Deniz Çalışkan, Şükrü Demirağ, Mahmut Yener, Mehmet Yılmaztürk tutuklandı.

Şüphelilerden 21'i ise haklarında adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor

Emniyetteki işlemlerin ardından dün akşam adliyeye çıkartılan 17 şüpheliden biri savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. İskender Akkurt ve Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, eski SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkan Halil K. ile bazı iş adamlarının da bulunduğu aralarında 16 şüpheli ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 4 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmalar ise sürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir