• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...
"Ağabeyim komutanı tarafından işkence ile öldürüldü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” adlı konferansa katıldı.

Konferansın soru-cevap kısmında, AK Parti kadın kolları üyesi ve medya tanıtım başkanı Rukiye Altundağ, 17 Eylül 2008 yılında Van`ın Başkale ilçesinde askerlik yapan ağabeyinin, komutanı olan K. O. tarafından işkence ile öldürüldüğünü iddia etti.

Altundağ, ağabeyinin çavuş olduğunu, her türlü kaçakçılığın olduğu bir yerde kaçakçılığa karşı çıktığı için işkenceyle öldürüldüğünü, abisinin asker arkadaşlarının komutanları olan K.O.`nun işkence ve zulmünden dolayı psikolojilerinin bozulduğunu, abisinin ölümünden sonra da bir askerin daha aynı şekilde öldürüldüğünü söyledi.

“Abimin mezarının açılmasına razıyım”

Altundağ, “Dava bir komutan tarafından dolandırıldı. Bir türlü her hangi bir sonuç çıkmıyor. Ben abimin tekrardan mezarının açılmasına bile razıyım. Şu anda dava devam ediyor ama bir destek olmadığı için hiçbir sonuç çıkmıyor. Abim ve arkadaşlarının kanının yerde kalmasını istemiyorum. Ben partide sonuna kadar gönüllü çalışan biriyim, partime davama düşkünüm.” şeklinde konuştu.

Abimin kanlı elbiseleri hâlâ evde

“Abimin kanlı elbisesi hâlâ evde” diyen Altundağ, “Abimin kanının yerde kalmasını istemiyorum. Dosyasını size sunmak istiyorum. Elimde dosyasında kaç tane askerin nasıl öldürüldüğünü, nasıl psikolojisinin bozulduğu hepsi elimde. Dosyayı normal, sıradan bir kişiye vermek istemiyorum. Onu size vermek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Burhan Kuzu ise dosyayı takip edeceği sözünü verdi. (Mustafa Gül-İLKA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir