• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Nusaybinliler savaşı değil huzuru istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede yaşanan olaylardan dolayı Mardin'e göç eden ailelere destek ve yardımda bulunmak üzere Mardin STK Platformu bünyesinde kurulan Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, yardımlarına devam ediyor.

Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Başkanı Abdulsamet Yılmaz, platform üyeleri Mehmet Şirin Ersan ile Mehmet Arasan,  Nusaybin’den Artuklu’ya gelen ve Nur Mahallesi’nde kalan aileleri ziyaret ihtiyaçları doğrultusunda yardım dağıttılar.

“Barış ve huzur istiyoruz”

Açılan çukur ve barikatların akabinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından evlerini terk ederek Mardin’e geldiklerini belirten Osman Sevim, Savaş değil barış ve huzur istediklerini söyledi.

“Tekrar evimize dönmek istiyoruz”

Sevim, “Fırat Mahallesi’nde otuyorduk, yaşanan olayların ardından aile ve akrabalarımız ile birlikte Mardin’e geldik. Evimizi barkımızı terk etmek zorunda kaldığımız için mağdur olduk. Tabi burada geldiğimiz bizlere sahip çıkan Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’ndan Allah razı olsun. Bizler biran önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Tekrar evimize dönmek istiyoruz. Savaş değil barış istiyoruz. Huzur ve birlik istiyoruz. Memleketimiz çok güzeldir, memleketimizden çıkmak, perişan olmak istemiyoruz. Ufak çocuklarımız çoktur, perişan olduk, mağdur olduk.” dedi.

“Yardımlarımız sürecek”

Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Başkanı Abdulsamet Yılmaz ise platformun yaklaşık 20 önce kurduklarını hatırlattı. Bölgedeki olaylardan dolayı Mardin’e göç eden insanlara yardım ellerini uzattıklarını kaydeden Yılmaz, şimdiye kadar 2 bin battaniye, bin 50 koli gıda, 750 paket çocuk bezi dağıttıklarını söyledi. Yılmaz, içgöçle mağdur olan halka yardımlarının süreceğini aktardı.

Yardım çağrısı

Nusaybin, Cizre, İdil, Şırnak gibi yerleşim yerlerinden göç eden insanlara imkânları ölçüsünde yardımda bulunduklarını belirten Yılmaz, platform binasına gelemeyen ailelere de kendi araçlarıyla yardımlarını bizzat evlere dağıttıklarını söyledi. Yılmaz, “Tabi bizim imkânlarımız kısıtlı, ben buradan büyük sivil toplum kuruluşlara seslenmek istiyorum; bizlere yardımlarınızı gönderebilirsiniz. Göndereceğiniz yardımları mağdur vatandaşlara ulaştırırız. Yeter ki bize yardım gönderin.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir