• DOLAR 32.548
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2430.869
  • ...
“90`lı yıllarda köyümüzden şimdi ise şehrimizden ediyorlar”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da kısmen sokağa çıkma yasağının ilan edildiği merkez Bağlar ilçesinde halk büyük mağduriyetler yaşıyor. Yer yer çatışmaların devam ettiği ilçede, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı`ndan çıkan tanklar bazı bölgelere konuşlandırılmış durumda.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Kaynartepe Mahallesi`nden göç etmek zorunda kalan halk, İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuştu.

Evden hiçbir eşya alamadan apar topar çıkmak zorunda kaldıklarını söyleyen insanlar, büyük mağduriyet yaşadıklarını söylediler.

Taşındığı yakın akrabasının evinde 17 kişi ile birlikte yaşamak zorunda kaldığını dile getiren M.G, “Bağlar`da çatışmalar aniden başladı. Çatışmadan önce hiçbir şey yoktu, insanlar rahat bir şekilde geziyorlardı. 15 dakika içerisinde eli silahlı kişiler geldi. Kimse yokken bile evlere, havaya ve yere ateş açıyorlardı. Silahlar sabaha kadar susmadı. Biz de mecbur kaldığımız için evden çıktık. Üstümdeki giysilerimle evden çıktım, başka da bir şey alamadım.” dedi.

“90`lı yıllarda bizi köyümüzden ettiler, şimdi ise bizi şehrimizden ediyorlar”

Bu kadar silahın Bağlar`a taşınmasının şüpheli bir durum olduğunu belirten M.G, “Gördüğümüz kadarıyla polis, onlara ateş açıldığında karşılık veriyor. Bu kadar silahın bir defada Bağlar`a girmesi şüphe uyandırıcıdır. Devlet halkını koruyamıyor, birkaç çapulcuyla baş edemiyor mu? Devlet birkaç çapulcuyla baş edemiyorsa artık diyecek bir şey yok. Bunlara bir son verilsin. 90`lı yıllarda bizi köyümüzden ettiler, şimdi ise bizi şehrimizden etmek istiyorlar.”

“Bunun Kürtlük ile hiçbir ilgisi yok”

Çatışmaların başlamasının ardından 7 kişilik ailesini yanına alarak, kardeşinin evine yerleştiğini ifade eden H. A. ise “Biz gerçekten mağdur durumdayız. Sadece üstümüzdeki giysilerimizi alabildik. Kahvaltı soframız bile hala yerinde, toplamaya fırsat bulmadık. Bazı insanlar onları bu seviyeye getirdi. ‘Kürt davası` diyerek onlarla beraber oldular ama bunun Kürtlük ile hiçbir ilgisi yok. Niye Şanlıurfa`da, Elazığ`da olaylar yok da onların güçlü olduğu yerlerde var?” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir