• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AB Ülkeleri bir kez daha toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belçika`nın başkenti Brüksel`de bugün gerçekleşecek olan zirvede AB üyesi ülkelerle Türkiye arasında sığınmacı sorunu bir kez daha görüşülecek.

Yunan Başbakanı Aleksis Çipras; AB üyesi Orta Avrupa ülkeleri, Avusturya ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk`un yarattığı baskılar altında sığınmacı sorunu üzerinde nihai bir anlaşmaya varılmasını hedefliyor.

Odaklanması beklenen konuların arasında Türkiye`den Yunanistan adalarına gelen göçmen akınını azaltacak bir anlaşmaya varılması, ayrıca Yunanistan`da bulunan göçmenlerin diğer Avrupa ülkelerine yönlendirilmelerinin hızlandırılması bulunuyor.

Zirvede görüşülecek konuların arasında, Yunan adalarına ulaşan her bir göçmenin Türkiye`ye iadesi, bunun karşılığında, Türkiye`ye iade edilen her bir Suriyeli için AB`nin Türkiye`deki mülteci kamplarından bir kişiyi alması yer alıyor. Ayrıca Türkiye`ye mültecilere yönelik programların ve projelerin desteklenmesi için AB`den Mart sonuna kadar 3 milyar euro, 2018`e kadar da 3 milyar euro daha destek verilmesi, göçmen krizi eylem planı kapsamında Türk vatandaşlarına Schengen bölgesinde vize muafiyeti için sürenin Haziran 2016'ya çekilmesi bulunuyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir