• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
PKK ve hırsızlık suçundan aranan 4 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Bismil, Dicle ve Ergani ilçelerinde kasten adam öldürme, PKK’ye üye olmaktan ve hırsızlık suçlarından aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildiği bir kişin ise de adli makamlara teslim edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "2013 yılında Bismil ilçesi Karatepe Mahallesi'nde arazi anlaşmazlığı bulunan iki aile arasında çıkan silahlı çatışma sonucu 8 kişinin hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili olarak 3 yıldır 'Kasten Adam Öldürme' suçundan aranan firari sanık O.E. Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyon ile yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştur." denildi.

Bismil ilçesinde yapılan başka bir baskında ise 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' aranan H.P. yakalanarak sorgulanmak üzere gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, "2015 yılından bu yana 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan aranan Y.O. isimli şüpheli Dicle Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyon ile yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştur." ifadelerine yer verildi.

Son olarak açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2015 yılından bu yana 3 ayrı hırsızlık suçundan aranan Ö.Z. isimli şüpheli Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyon ile yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Ve 2015 yılından bu yana 'Tasarlayarak Adam Öldürme' suçundan aranan S.K. isimli şüpheli Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyon ile yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştur." (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir