• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Ordu ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz'in batısı ve Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Buzlanma ve don uyarısı

Bu sabah ve gece saatlerinde İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Trakya ve Marmara'nın güneydoğusunun yükseklerinde buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilirken yetkililer yaşanabilecek olumsuz şartlara (Zirai don olayı, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimlerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 4/10

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu -2/9

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 4/14

Adana: Parçalı ve az bulutlu 8/18

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 1/12

Batman: Parçalı ve az bulutlu -1/12

Van: Kar yağışlı -3/0 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir