• DOLAR 32.5
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2490.562
  • ...

Hayata geçirilen yemek kartı ‘GustoKart’ ve ‘AhiKart’ tanıtım toplantısı özel bir kahvaltı salonunda gerçekleşti. Toplantıda Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, kart ile ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Türkiye’nin ilk milli yemek kartı olan ‘GustoKart' tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, yemek kartı ile sektördeki kayıt dışılığın önlenmesini sağlamayı planladıklarını söyledi.

Yıllardır özlemini duydukları, yiyecek ve içecek sektöründeki esnafın yüzünü güldürecek "Yerli ve Milli Kart" projesinin artık hayata geçtiğini belirten Yenice, “Bu önemli projenin hayata geçmesinden dolayı heyecanlı ve gururluyuz.”dedi.

Gıda sektörünün bu anlamda kendi milli yemek kartı olan ‘GustoKart'ı çıkardıklarını belirten Yenice, “Gıda sektöründeki esnafımız ‘GustoKart’ ile sadık müşteri profilini oluşturmanın yanında, mobil uygulama sayesinde durgun saat ve günlerde kampanyalar düzenleyebilecekler. Kendi pazarlama çalışmalarını kolayca yönetebilecekler.”şeklinde konuştu.

 İlk etapta 2 milyon ‘GustoKart’ verilmesini hedeflediklerini aktaran Yenice, ilerleyen yıllarda bir dizi eklemelerle sayının artacağını da sözlerine ekledi.

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Baklavacılar Tatlıcılar Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı da ‘GustoKart'ın yıllık iki milyar dolar işlem hacmine sahip yemek kartları piyasasında tamamen esnaf teşkilatının gelenek, görenek ve ticari ahlak değerlerine göre hazırlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından, GustoKart’ ve ‘AhiKart’a katkıda bulunanlara plaket verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)