• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Birecik'te Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıya kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık-Sen ilçe Temsilcisi Halil Arslan, Birecik Devlet Hastanesinde sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar ile ilgili yaptığı açıklamada, “14 Mart tarihinde Birecik Devlet Hastanesinin Acil Servisinde Nöbetçi Sağlık çalışanlarımızdan Doktor Mahir İlhan’a kendini bilmez kişi ve kişiler tarafından fiziki ve sözlü saldırılarda bulunulmuştur. Bu samimiyetsiz anlayış, sağlık çalışanlarının iradesine zorbalıkla ve şiddet uygulayarak ipotek koymaya yeltenmiştir” dedi.

 Arslan, Ankara’daki bombalı eyleme  de atıfta bulunup bu acıyla ilk yüzleşenlerin sağlık çalışanları olduğuna dikkat çekerek,  “Terör vatandaşlarımızı vurmuş, birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, birçoğunun da yaralanmasına sebep olmuştur. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı olanlara da şifalar diliyorum. Ancak bu acıyla ilk yüzleşen yine sağlık çalışanları, kendi canlarını hiçe sayarak bu hizmeti vermektedir. Sağlık-Sen olarak her zaman sağlık çalışanlarımızın yanında olduk. Hangi görevde bulunursa  bulunsunlar sağlık hizmetini sunan bütün çalışanlar çok kutsal bir görev ifa etmektedirler. Sağlık çalışanları görevlerini yerine getirirken  maalesef hem fiziki hem de sözlü olarak şiddete sık sık maruz kalmaktadır. Bizim en büyük temennimiz vatandaşlarımızın sağlık hizmeti sunan fedakar sağlık çalışanlarına karşı duyarlı olu malarıdır” dedi.

Tüm sağlık çalışanlarının tehlike içende olduğu, can güvenliğinden yoksun çalıştığı bir ortamda olduklarına dile getiren Arslan, “İnsan yaşamını kutsayan, hayatın devamı için çalışan insanların can güvenliğinin olmadığı bir ortamda sağlık üretilebilmesinin ne kadar mümkün olabileceğini kamuoyunun takdirine sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bu menfur saldırıyı esefle ve nefretle kınadıklarını belirten Arslan son olarak, ” Saldırının fail ya da failleri hakkında hukukun ivedi ve aktif olarak harekete geçirilmesi için Şanlıurfa Sağlık-Sen şubesi olarak adli ve idari soruşturmaların takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna deklare ediyoruz” şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir