• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
İmamlara 'afet' konulu seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Batman Şubesi Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi çerçevesinde Batman İl Müftülüğü konferans salonunda cami imamlarına afet konulu seminer verildi.

Afetlerde imamların neler yapması gerektiği ve neler yapmaması gerektiği hakkında bir sunum yapan Kızılay yetkilileri; deprem, yangın, sel, heyelan ve çığ tehlikeleri gibi yapısal olan ve yapısal olmayan doğal tehlikeler hakkında bilgi verdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızılay Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ, "Temennimiz, afet yaşamamaktır. Yaşanan afetleri en az zararla kurtarmak, toplum birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza etmek, düzen içerisinde bir kargaşaya sebep olmadan eldeki mevcut imkânlarımızı en iyisiyle değerlendirmek için bu eğitimlere ihtiyaç var. Bu coğrafyada yaşadıktan sonra bunlardan uzak kalmayacağız. Önceden adını duymadığımız afetler de, iklim değişikliğiyle ülkemizde görülmektedir. Çocukluğumuzda hiç bilmediğimiz hortum, Türkiye'de de var. Dolayısıyla azalmayacak, çoğalacak diye düşünüp, tedbirlerimizi de o ölçüde geliştirmemiz lazım.” dedi. (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir