• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl üniversite öğrencileri Halepçe katliamını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu, Halepçe katliamının 28'inci yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

Üniversite yerleşkesinde düzenlenen açıklama öncesi Halepçe`li öğrenci İmad Abdullah Abdulkadir,  basın açıklamasının Kürtçesini okudu.

Platform adına basın açıklamasını Ayetullah Kırmızıtoprak okudu.  Açıklamaya, “Sakın Allah'ı zalimlerin yaptığından habersiz sanma. 0, sadece onların gözlerin dehşetten fırlayacağı güne saklıyor.”  ayetiyle başlayan Kırmızıtoprak, Halepçe katliamında 6 bin 357  Müslüman Kürt'ün öldürüldüğünü, on binlercesinin yaralandığı ve zehirli gazlar sonucunda, yıllarca süren hastalıklara maruz kaldıklarını hatırlattı.

"Mazlum Halepçe katliamı tarihin en büyük katliamlarından biridir"

Halepçe'de yaşananların tarihteki en büyük katliamlardan biri olduğuna dikkat çeken Kırmızıtoprak, buna rağmen dünyadaki insan hakları savunucuları tarafından, katliamın görmezden gelindiğini ifade etti.

Kırmızıtoprak, “Söz konusu Müslüman Kürt halkı olunca, insan hakları savunucusu kesilen başta Avrupa devletleri olmak üzere İngiltere, Rusya, Amerika ve Çin gibi dünya devletleri, yapılan bu katliama, her zaman olduğu gibi sessiz kalmış ve görmemezlikten gelmişlerdir.” dedi.

 "Katliamda kimyasal silah temin eden batılı devletler de sorumludur"

Kırmızıtoprak, açıklamayı  şöyle sürdürdü: “Bu katliamda Saddam kadar, Saddam`ı destekleyen ve ona kimyasal silah temin eden batılı devletlerde sorumludur. Bu işbirlikçiler Saddam`ı yargılayıp idam ettirmekle bu suçtan kurtulamazlar. Bu katliama ortak olan devletler ve bu devletlerin o dönem başında bulunanlar da yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Aksi halde, yeni Halepçeler olmaya devam edecektir. Hiroşima ve Nagazaki`de atom bombasıyla halkı katledenler yargılansaydı  belki de Halepçe katliamı olmayacaktı. Şu an Suriye`de, zalim oğlu zalim Esed`in, mazlum halkı her gün katletmesi, yaşanan katliamlardan ders alınmadığının en büyük göstergesidir.”

Geçmişte İslam coğrafyalarında batı destekli yapılan tüm zulümleri, soykırımları, asimilasyonları nefretle kınadıklarını belirten Kırmızıtoprak, "Bu vahşi katliamlara sebep olan tüm zalimleri, Yüce Allah`ın Kahhar ismi ile kahretmesini diliyor ve hayatlarını kaybetmiş tüm mazlum halklara Allah tan rahmet diliyoruz.” temennilerinde bulundu.

"Müslüman halkımızı da hak ve adaletin tesisi için gayret göstermeye davet ediyoruz"

Kırmızı toprak, "Müslüman halka da mazlumlardan yana bu zalimlere karşı dik durmalarını, onların zulümlerine ortak olmamalarını, beraber el ele verip haklarını gasp eden bu despotlar ile mücadelelerini, her zaman ve her ortamda sürdürmelerini istiyoruz. Zira zalimlere isabet edecek olan azap, bilakis onlara yakın duran ve destek olanlara da isabet edecektir. Müslüman halkımızı da hak ve adaletin tesisi için gayret ve çaba göstermeye davet ediyoruz.” diye konuştu. (Nihat Kanat- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir