• DOLAR 32.503
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2488.526
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR`dan `Algı Operasyonu` uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR, son günlerde kendileri hakkında özellikle sosyal medya üzerinden oluşturulmak istenilen kirli algılara karşı uyarılarda bulundu.

“Bugüne kadar tabanımızı provokasyonlara karşı uyardık, uyarmaya da devam etmekteyiz”

Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, “Son zamanlarda gerek medyada gerekse de sosyal medya hesapları üzerinden partimize ve tabanımıza yönelik kirli bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bölgemizde çatışmaların yaşandığı ilk günden bu yana tabanımızı bu kirli ortamdan uzak tutmaya çalıştığımız herksin malumudur. Bize yönelik yaşatılan sıkıntılara karşı tabanımızı sağduyulu ve provokasyonlara karşı dikkatli olunması için sıkı bir şekilde uyardık uyarmaya da devam etmekteyiz.” denildi.

“Kirli bir algı oluşturmaya çalışan zihniyetin bizi ısrarla bu çatışmalı ortama çekmek istediği aşikârdır”

HÜDA PAR hakkında kirli bir algı oluşturmaya çalışan zihniyetin amacının kendilerini var olan çatışmalı ortama çekmek olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu önemli uyarılar yapıldı:

“Buna rağmen 3 aya yakın bir süredir Diyarbakır`da devam eden olaylar üzerinden özellikle de sosyal medya hesaplarından bize yönelik kirli ve art niyetli bazı söylem ve ithamlar yapılmaktadır. Bu hesaplar üzerinden kirli bir algı oluşturmaya çalışan zihniyetin niyetinin bizi ısrarla bu çatışmalı ortama çekmek olduğu aşikârdır. Bu nedenle başta tüm üye ve gönüllülerimizin ve halkımızın bu tür kirli algılara karşı dikkatli olmalarını ve kurumsal hesaplarımız dışında başka bir hesaba/hesaplara itibar etmemeleri gerektiğini önemle vurgulamak isteriz.”

“Çatışmalar hakkındaki kurumsal görüş ve açıklamalarımız ortadadır”

Partilerinin son süreçle ilgili görüşlerinin net olduğunun altının çizildiği açıklamada, “Yaşanan çatışmalar hakkındaki kurumsal görüş ve açıklamalarımız ortadadır, herkesin malumudur. Bölgemizde bu çatışmaların yaşanmaması ve halkın mağdur edilmemesi için ilk günden bu yana inandığımız değerler üzerinden istikrarlı bir duruş sergilemiş ve yaşanan çatışma ortamında sivillerin zarar görmesine karşı olduğumuz açıkça beyan etmişizdir. Neticede halkın yaşadığı mağduriyeti gidermek hususunda tabanımızı teşvik etmiş ve yaraların sarılmasına önayak olmuşuzdur, olmaya da devam edeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

“Bu kirli çatışmalı ortama dâhil olmadık ve Allah`ın izniyle de olmayacağız”

Kirli çatışmalara bugüne kadar dâhil olmadıklarını, bundan sonra da dâhil olmayacaklarının vurgulandığı açıklamada, “Sonuç olarak; Diyarbakır ilimiz başta olmak üzere tüm Türkiye`de yaşanan şiddet eylemlerini kimden gelirse gelsin lanetliyor ve bir an önce bu şiddet sarmalından halkımızın kurtulması için her kesin elinden geleni yapması gerektiğine inanıyoruz. Biz, sonuna kadar mazlum halkımızın yanında olacak ve mağdurların yaralarını sarmaya devam edeceğiz. Bu kirli çatışmalı ortama dâhil olmadık ve Allah`ın izniyle de olmayacağız.” denildi. (İLKHA)

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığının, partileri hakkında son günlerde artan “Algı Operasyonu” çabalarına yönelik yapmış olduğu basın açıklamasının tam metni:

Son zamanlarda gerek medyada gerekse de sosyal medya hesapları üzerinden partimize ve tabanımıza yönelik kirli bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Bölgemizde çatışmaların yaşandığı ilk günden bu yana tabanımızı bu kirli ortamdan uzak tutmaya çalıştığımız herksin malumudur. Bize yönelik yaşatılan sıkıntılara karşı tabanımızı sağduyulu ve provokasyonlara karşı dikkatli olunması için sıkı bir şekilde uyardık uyarmaya da devam etmekteyiz.

Buna rağmen 3 aya yakın bir süredir Diyarbakır`da devam eden olaylar üzerinden özellikle sosyal medya hesapları üzerinden bize yönelik kirli ve art niyetli bazı söylem ve ithamlar yapılmaktadır. Bu hesaplar üzerinden kirli bir algı oluşturmaya çalışan zihniyetlerin niyetlerinin bizi ısrarla bu çatışmalı ortama çekmek olduğu aşikârdır.

Bu nedenle başta tüm üye ve gönüllülerimizin ve halkımızın bu tür kirli algılara karşı dikkatli olmalarını ve kurumsal hesaplarımız dışında başka bir hesaba / hesaplara itibar etmemeleri gerektiğini önemle vurgulamak isteriz.

Yaşanan çatışmalarla hakkındaki kurumsal görüş ve açıklamalarımız,  ortadadır, herkesin malumudur.

Bölgemizde bu çatışmaların yaşanmaması ve halkın mağdur edilmemesi için ilk günden bu yana inandığımız değerler üzerinden istikrarlı bir duruş sergilemiş ve yaşanan çatışma ortamında sivillerin zarar görmesine karşı olduğumuz açıkça beyan etmişizdir. Neticede halkın yaşadığı mağduriyeti gidermek hususunda tabanımızı teşvik etmiş ve yaraların sarılmasına önayak olmuşuzdur, olmaya da devam edeceğiz.

Sonuç olarak; Diyarbakır ilimiz başta olmak üzere tüm Türkiye`de yaşanan şiddet eylemlerini kimden gelirse gelsin lanetliyor ve bir an önce bu şiddet sarmalından halkımızın kurtulması için her kesin elinden geleni yapması gerektiğine inanıyoruz. Biz, sonuna kadar mazlum halkımızın yanında olacak ve mağdurların yaralarını sarmaya devam edeceğiz. Bu kirli, çatışmalı ortama dâhil olmadık ve Allah`ın izniyle olmayacağız.

HÜDA PAR DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI

Bu haberler de ilginizi çekebilir