• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Aile Hekiminden duyarlı davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi 1 No’lu Sağlık Ocağında görev yapan Aile Hekimi Doktor Kamil Konur, Şırnak merkezde yaşanan olaylardan dolayı Silopi ilçesine sığınan mağdur 17 nüfusluk 2 ailenin, ilçede barınacakları sürece kira ve erzak yardımında bulunup, sağlık hizmetlerini ücretsiz gidereceğini belirtti.

Mağdur aileleri evlerinde ziyaret eden Doktor Konur, aileden ihtiyaçları konusunda bilgi aldı. Her türlü ihtiyaçlarını yasağın ardından tekrar Şırnak’a gidecekleri zamana kadar karşılayacağını söyleyen Konur’a ev halkı şükranlarını sundu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Konur, bölgede yaşanan olaylar sebebi ile birçok ailenin göç etmek zorunda kaldığını belirterek, Silopi ilçesine göç etmek zorunda kalan iki aile ile tanıştığını ve ihtiyaçlarını gidereceğini söyledi.

Konur, şöyle konuştu: “Bir aile 10, diğer aile 7 kişilik nüfusa sahiptir. İnşallah bu ailelere her türlü yardımı burada bulundukları sürece yaparak, evlerine dönene kadar sahip çıkacağız. Her türlü kira, erzak yardımı, hastalıkları, ilaçları, bunlarla ilgili elimizden geldiğince ilgileneceğiz. İnşallah bu olaylar bir an önce son bulur, çok mağdur durumdalar. Burada sadece iki aileye sahip çıkıyoruz ama bunlar gibi nice aileler mevcut. Bunlara da gereken yardımların ulaştırılması, tespiti yapılması gerekir, bu konu da ivedilikle yapılması gerekir hem de. Umarım bu aileler sağ salim evlerine döner ve eski hayatlarına kavuşurlar.”

Yaşanan olaylardan dolayı uzun zamandır kocasının çalışmadığını ve çatışmalardan sonra Silopi ilçesine sığındıklarını ifade eden mağdur S.M, kendilerine yarımda bulunan Doktor Kamil Konur’a teşekkürlerini dile getirdi. 4 çocuğu ve akrabalarıyla beraber aynı evde kaldıklarını belirten S.M, kocasının hala Şırnak’taki evlerine göz kulak olmak için gelemediğini ve bir an önce Silopi’ye kendi yanlarına gelmesi için dua ettiklerini söyledi. S.M, son olarak “Olaylar bir an önce biter ve umarım biz de en kısa zaman da evimize döneriz.” dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir