• DOLAR 32.582
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2431.302
  • ...
`Bizi de Sur esnafının durumuna düşürmek istiyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Bağlar ilçesinin bazı mahallelerinde 3 gündür devam eden çatışmalar nedeniyle ilçe esnafı tedirgin durumda. Yer yer çatışmaların yaşandığı ve yoğun silah seslerinin duyulduğu ilçede esnaf, işyerini açamamanın mağduriyetini yaşıyor.

Sakarya Caddesi`nde bulunan işyerlerini açmaya çalışan bazı esnaf, elektriklerin birkaç gündür kesik olması nedeniyle otomatik kepenklerini açamadı.

Sabah saatlerinde işyerini açan M.D. çatışmalar devam ettiği için işyerini kapattığını söyledi.

Sur ilçesinde iflas eden ve işyerleri yıkılan esnafların durumuna düşürülmeye çalışıldıklarını ifade eden M.D, "Sabah saatlerinde işyerine gittim. Çatışmaların devam ettiğini ve yoğun silah seslerinin geldiğini görünce mecburen kapatmak zorunda kaldım. Müşteri de yoktu. Aylık bin 500 TL kira veriyorum. Bir yıla yakındır kirayı bile çıkartamıyorduk. Sur`da binlerce esnaf kepenk kapattı. Bugün Bağlar esnafını da aynı durumda bırakmak istiyorlar." dedi.

Devletin, yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmesi gerektiğini dile getiren M.D, "Birçok arkadaşımızın çek, senet ve kredi kartı borcu var. Bunları ödemek zorundadırlar. Ama iş olmayınca ödeyemiyorlar, mağdur oluyorlar. Devletin bunu görmesi lazım. Devlet artık ne kadar yardım eder bilmiyorum. İnsanların mağdur olması iç acısı bir durumdur. Allah yardımcımız olsun.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman / Emrah Deniz-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir