• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Ankara saldırısına bir tepki de Malatya'dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Ortak Değerler Platformu tarafından, Ankara’daki bombalı saldırıyı kınayan bir basın acıkması yapıldı.

Ortak Değerler Platformu adına açıklamayı STK’lar adına Doç. Dr. Hüseyin Bolat okudu.

Masum insanları hedef alan saldırıyı nefretle kınadıklarını belirten Bolat, “Terörden medet uman güçler, Pazar günü akşamleyin, yine ülkemizi yasa boğan bir kanlı eyleme imza attılar. Ankara’nın en kalabalık semtlerinden biri olan Kızılay’da insanların en kalabalık olduğu bir saatte vicdansız bir patlama gerçekleştirildi. Yine hiçbir şeyden habersiz masum insanlar hayattan koparıldı ve yaralandı. Bu terör olaylarında hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarını kaybedenlere taziye ve teselli dileklerimizi iletirken, hâlâ terörle bir yerlere varabileceklerini düşünen tüm terör örgütlerini, onları kullanan, destekleyen, güç veren veya bu terör eylemleri üzerinden menfaat devşirmeye çalışan tüm iç ve dış mihrakları nefretle kınadığımızı belirtmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bolat, açıklamanın devamında ise “Herkes şunu iyi bilmelidir ki; terör ve şiddet hiç kimseye bir şey sağlamaz. Terör ve şiddet, boş hayallerle süslenmiş, çıkmaz bir sokaktır ve sonu hüsrandır. Onun için gün akl-ı selime, insaf, iz’an ve rüştümüze dönme günüdür.”  dedi. (M.Ali  Batı - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir