• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
"Nakliyatçılar sitesinin araç kapasitesi yeterli değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’teki mevcut nakliyatçılar sitesinin kapasite olarak yetersiz olduğundan dolayı sürücülerin araçlarını garaj dışına gelişi güzel park etmek zorunda kaldığını belirten Gaziantep Umum Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, garajın yetersiz olmasından dolayı birçok sorunun meydana geldiğini söyledi.

1989 projeli ve 1998 yılında hizmete giren sitenin 2016 yılında nüfusu gelişen Gaziantep gibi bir şehre yeterli olmadığını belirten Aydıngüler, Gaziantepli nakliyatçıların yeni bir siteye ihtiyacı olduğunu ve mevcut sitelerinde büyük sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekti.

Aydıngüler, “Bizim en büyük sıkıntımız 1989 projeli ve 1998 yılında buraya yerleşmiş bulunmaktayız. Buranın projesi 52 dönüm arazi içerisinde 160 tane işyeri olup 8 ve 10 metre araçlarla projelendirildi. Şuanda büyük araçlar var. Araçlar 16 metrelik araçların olmasından dolayı şuan en büyük sıkıntımız yer sıkıntımızdır.”dedi.

"Bu kadar nüfusu büyüyen bir şehre bu garaj yeterli değildir"

Bölgeye yapılacak modern bir sitenin Gaziantep’te nakliyeciliği şaha kaldıracağını belirten Aydıngüler, “Biliyorsunuz 1989’da Gaziantep’in nüfusu ile 2016 yılındaki nüfusuna baktığınız zaman şuan Antep 5 katı büyümüş bulunmaktadır. Bu kadar nüfusu büyüyen bir şehre bu garaj yeterli değildir. Biz bunu Büyükşehir Belediyesi’ne ifade ediyoruz. Belediye’den bu konuda söz almış bulunmaktayız. İnşallah önümüzdeki günlerde bu konuya el atacaklarını ve bize yeni bir yer tahsis edeceklerini söylediler. İnşallah bu sözlerinde dururlar. Bir an evvel bu gerçekleşir. Çünkü gerçekleşmediği zaman ister istemez burada ki, toplu olan nakliyecilerin dağılmasına meydan verir.  O zaman gelişi güzel nakliye sektörleri oluşacak.” ifadelerini kullandı.

"Garaj içerisinde yer olmadığı için araçlar garaj dışına park etmek zorunda kalıyor"

Mevcut sitelerinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Aydıngüler, sıkıntılarının başında hırsızlık olayları geldiğini belirterek, trafik kazaları ve park sorunu da yaşadıklarını kaydetti.

2011 yılından bu yana böyle bir taleplerinin olduğunu buna rağmen taleplerinin dikkate alınmadığını belirten Aydıngüler, “O dönemde GATEM bölgesine nakliye garajı yapılırken, biz bu konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile görüşmüştük. Çünkü bize günde 500’ün üzerinde araç gelmektedir. Bu konu ile ilgili büyük ve geniş bir arazi içerisinde bir garaj yapılmasını ifade etmiştik. Tabi bu sözlerimiz dinlenilmedi. Görüyorsunuz, şuanda ortalıkta başıboş bir şekilde araçlar garaj dışına park ediliyor. Trafik kazaları oluşuyor. Araba ve yük hırsızlıkları meydana geliyor. Çünkü garaj içerisinde yer olmadığı için araçlar garaj dışına park etmek zorunda kalıyor.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir