• DOLAR 32.526
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2420.43
  • ...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi, her ay farklı bir kurum veya STK ile gerçekleştirdiği geleneksel “Dost Meclisi” toplantısını bu kez Zümrüt Fuarcılık ile yaptı.

Toplantıya İŞKUR Mardin İl Müdürü Mehmet Akın, Zümrüt Fuarcılık sahibi Mehmet Ünal, Mardin Genç İş Adamları Derneği Başkanı Lokman Aslan ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nureddin Kasap, bölgede cereyan eden olayların ardından Ankara'da yaşanan patlama ve yitirilen canların kendilerini derinden üzdüğünü kaydederek saldırıyı kınadı.

İŞKUR Müdürü Mehmet Akın ise 2015 yılı içerisinde 6-7-8 ve 9 aylık programlarda 5 bin 500 kişiyi istihdam ettiklerini söyledi. Akın, “Yaptığımız iş başı eğitimi (stajyer) gibi projelerle siz yatırımcılara ve işverenlere bir nevi de olsa nefes aldırmayı hedeflemekteyiz. Meslek edindirme kursları ve bünyemizde okul, cami gibi kurumlarda da hem onlara işçi sağlıyor hem de ailelerin belli bir sürede olsa geçim kaynağını sağlamış oluyoruz. Bu kapsamda Mardin İŞKUR olarak 2015 yılında 47 trilyon TL harcadık. 6-7-8 ve 9 aylık programdan 5 bin 500 vatandaşımıza iş imkânı sunduk. Bunun yanı sıra Uygulamalı Girişimcilik Kurslarını düzenlemekteyiz ve kursiyerlere günlük 20 TL vermekteyiz. Bu tür çalışmalarımıza daha da yenilerini ekleyip vatandaşlarımıza hizmeti devam ettireceğiz.” dedi.

Zümrüt Fuarcılık sahibi Mehmet Ünal da Mayıs ve Nisan aylarında yapılacak olan Gıda Tarım ve İnşaat Fuarları hakkında bilgiler verdi. Ünal, “5-8 Mayıs 2016 tarihlerinde Mardin Fuar alanında Yapı Grubu İş Makineleri, İnşaat, Enerji, Isıtma-Soğutma Teknolojileri ve Tadilat Fuarı düzenlenecektir. Fuarda yapı grubu, belediye ekipmanları, İş makineleri, enerji, dekorasyon holleri oluşturulacaktır. Ayrıca Irak’tan ve Ortadoğu ülkelerinden resmi heyet daveti yapılacaktır.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)