• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yüksekova`da HDP`nin aracılık girişimi karşılık bulmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP`lilerin “Birkaç gün beklerseniz militanların bölgeden çekilmesini sağlayabiliriz” teklifine, Hakkari Valiliği, “Operasyonlar teslim olmaları halinde durur” cevabı verdiği öğrenildi. Kolluk kuvvetlerinin teslim olun çağrısına karşılık gelmeyince operasyon başladı.

HDP'li Pervin Buldan ve Esad Canan'ın da aralarında bulunduğu aşiretlerin ileri gelenleri ve STK temsilcilerinin, Hakkari Yüksekova'da operasyonların durdurulması için girişimde bulunduğu ortaya çıktı. İki gün boyunca Yüksekova'da operasyon yetkilileri ile görüşen HDP'liler, operasyonlar için birkaç gün daha müsaade edilmesini talep etti. Bu süre zarfında militanların İran ve Irak sınırını geçerek bölgeden çekileceği ifade edildi.

TESLİM OLUN ÇAĞRISI YAPILDI

Valilik, PKK'ye yönelik operasyonun ancak teslim olmaları halinde durdurulabileceğini kaydetti. İstediklerini alamayan HDP'lilerin bu sefer görüşme için Hakkari valiliğine geçtikleri öğrenildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, kolluk kuvvetleri düzenli olarak 'teslim olun' çağrısı yaptı. Yüksekova'daki militanların teslim ol çağrısına uymaması nedeniyle de operasyon başladı. Şu ana kadar onlarca PKK'linin etkisiz hale getirildiği operasyon tüm hızıyla sürüyor.

SICAK TEMAS BEKLENİYOR

PKK'lı militanların bulunduğu alanlara top atışları da yapılıyor. Cizre ve Sur'da büyük darbe alan örgütün, bu top atışlarına karşılık vermeyerek, mevzilerini gizlemeye çalıştıkları belirtiliyor. Yüksekova'nın Orman Mahallesi sınırları içinde bulunan Muharrem Malazgirt Teknik ve Anadolu Lisesi örgütün karargahına dönüştü. 40 derslikli ve 1600 öğrenciye aynı anda ders verebilme kapasitesi bulunan okulda 300 kişilik bir de pansiyon var.

OKULDA BOMBA İMALATI!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın girişimleriyle yaklaşık 13 milyon TL'ye mal edilen okulun atölyelerini PKK'lı militanlar patlayıcı imalat yeri olarak kullanılıyor. Atölyelerde kaynak ve elektrik alanında çalışma yapabilmek için pek çok makine bulunuyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde okula yakın bir alanda yola döşemek için yapılan bir bombanın da patlaması, okulda bomba çalışmalarının yapıldığı iddialarını kuvvetlendiriyor. Yerel kaynaklar, okulda bomba imalatı yapıldığını belirterek, kolluk güçlerinin dikkatli olmasını istiyor.

Bese Hozat bölgede!
PKK için önemli bir yere sahip olan Yüksekova'daki operasyonları sevk ve idare etmek için KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat'ın da bölgeye geldiği iddia edildi. Ayrıca Yüksekova'nın bir köyünde yaşayan Şoreş kod adlı PKK'nın üst düzey yöneticisinin de yine bölgede aktif olarak rol aldığı öğrenildi.

Kaynak : Yenişafak

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir