• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
Muhalifler geçiş sürecine ilişkin tekliflerini sundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi sözcülerinden Kodmani siyasi geçiş sürecine ilişkin tekliflerini sunduklarını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Basma Kodmani, "Tutukluların serbest bırakılması rejimin yerine getirmesi gereken bir konu ve bu konunun görüşmelerin bir parçası olması söz konusu değil. Görüşmelerin içeriğini siyasi geçiş süreci oluşturmalı" dedi.

MYK heyeti, BM öncülüğünde tekrar başlatılan Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya geldi.

De Mistura'dan sonra heyet adına gazetecilere açıklamalarda bulunan Kodmani, tutukluların serbest bırakılması konusunda şimdiye kadar hiçbir adım atılmadığına ve özellikle bu konuda BM'den talepleri olduğuna dikkati çekti.

Her gün çeşitli hapishanelerde 50 kişinin idam edildiğine işaret eden Kodmani, "Tutukluların serbest bırakılması rejimin yerine getirmesi gereken bir konu ve bu konunun görüşmelerin bir parçası olması söz konusu değil. Görüşmelerin içeriğini siyasi geçiş süreci oluşturmalı" ifadelerini kullandı.

De Mistura'ya geçiş sürecine ilişkin tekliflerinin bulunduğu bir belge sunduklarını söyleyen Kodmani, bu tekliflerin ilerleyen günlerdeki detaylı görüşmeler için başlangıç noktası olacağını belirtti.

Rejim heyetinin sekiz teklif sunduğunu medyadan öğrendiklerini ve rejimden bu tekliflere açıklık getirmesini umut ettiklerini kaydeden Kodmani, "Sürecin hızlanması ve ilerleme kaydedilmesini istiyoruz ve de Mistura'nın süreci ileri taşımasına yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir