• DOLAR 32.445
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2479.976
  • ...
Üç akademisyene tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güneydoğu'da süren çatışma ortamı ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attıktan sonra bildirinin arkasında olduklarına dair açıklama yaptıkları öne sürülen 3 akademisyen tutuklandı.

ÖRGÜT PROPAGANDASI SUÇLAMASI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy "Terör örgütü propagandası yapma" suçundan gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Hakkında gözaltı kararı bulunan Meral Camcı'nın ise yurt dışında olduğu öğrenildi. Akademisyenlerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi. Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy savcılık sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemede tutuklandı.

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI
Güneydoğu'da süren çatışma ortamı ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan akademisyenler hakkında "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama" ve "Terör örgütü propagandası" yapmak suçlarından re'sen soruşturma başlatılmıştı. Akademisyenler haklarında dava açılması halinde "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama" ve "Terör örgütü propagandası" suçlarından 1,5 yıldan 7'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir