• DOLAR 32.515
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2492.235
  • ...
Yüksekova`da 908 aile göç etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Yüksekova'dan şimdiye kadar 908 aile göç etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Hakkari İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, yaptığı yazılı açıklamada, Yüksekova'dan ayrılmak zorunda kalan ailelere ulaşıp ihtiyaçlarını belirlemeye çalıştıklarını belirtti.

Ailelere yönelik psikososyal destek çalışmaları da yapıldığını aktaran Bildirici, şöyle devam etti:

"Göç eden ailelerle ilgili kapsamlı bir çalışma planı hazırladık. Buna bağlı olarak sosyal çalışmacı, psikolog, sosyolog ve öğretmenlerin görev yaptığı 29 meslek elemanından oluşan psikososyal destek ekipleri oluşturduk. Ailelerle uzman ekiplerimiz tarafından görüşmeler yapılarak psikososyal destek hizmeti verilmesiyle ailelerin ihtiyaçları belirlendi. Yüksekova'dan ilimize göç eden 558 aile, bize müracaatta bulundu. Bu ailelerden 320'sine ulaşıldı, ihtiyaç analizleri yapıldı. Van iline göç ettikleri tespit edilen 350 aileye ilişkin bilgiler Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne gönderilmiş olup gerekli yardımların yapılması istenmiştir."

Açıklamada, ihtiyaç analizleri doğrultusunda sosyal ekonomik destek kapsamında 28 aileye 60 bin 750 lira yardım yapıldığına işaret eden Bildirici, şu değerlendirmeyi yaptı:
"167 aile hakkında inceleme raporları hazırlanmış olup bu ay içinde 250 bin lira yardımda bulunulacaktır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından 275 aileye 128 bin 400 lira kira yardımı yapılmıştır. 17 ailemizin Halk Sağlığı Müdürlüğüne bilgileri gönderilmiş olup sağlık takipleri yapılmıştır. 35 ailemizin eğitime devam eden çocukları ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğüne yönlendirilmiştir. Yüksekova ilçemizde ikamet edip devlet hastanemizde tedavileri bitip taburcu olan ancak gidecek yeri olmayan 4 bayan hasta ve çocukları kuruluşlarımızda kabulü yapılarak barınma ihtiyaçları giderilmiştir. İl Müdürlüğümüz tarafından göç edip gelen ailelere ve aile bireylerine bin 700 kişiye psikososyal destek verilmiştir."

Bildirici, açıklamasında, PKK'ye karşı yapılan operasyonların Şırnak ve Cizre'den de 9 ailenin Hakkari'ye göç ettiğini, bu ailelerin ihtiyaçlarının belirlendiği ve kendilerine kira desteğinde bulunulduğunu kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir