• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Ev hanımlarının okuma-yazma sertifikası heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Gaziantep İşlevsel Yetişkin Okuma-Yazma Programı (İYOP) İl Temsilciliği ve Şehitkamil Belediyesi işbirliğinde 29 aile merkezinde okuma-yazma bilmeyen toplam 539 ev hanımı için kurs açıldı.

Okuma-yazma kurslarında gönüllü öğreticiler, 29 aile merkezinde açılan okuma-yazma kurslarıyla toplam 539 ev hanımına ulaşırken, kursa katılan ev hanımları da bu sayede okuma yazma öğreniyor.

Okuma-yazma kursunu tamamlayan hanımlara, okuma-yazma sertifikası verileceğini belirten Rabia Aile Merkezi AÇEV Gönüllüsü Okuma Yazma Öğretmeni Medine Şahin, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü ev hanımlarına eğitim verdiklerini söyledi.

Şahin, “Kursumuzda okuma yazma bilmeyen ev hanımlarımıza eğitim vermekteyiz. Farklı sebeplerden dolayı okula gidemeyen öğrencilerimiz, bu kurslarımıza katılarak okuma-yazma öğreniyor. Şu an 22 öğrencimiz burada eğitim görüyor. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Şu anda öğrencilerimiz okuma ve yazmayı öğrenmiş durumdalar. Bundan sonra inşallah, alacakları eğitimlerle kendilerini daha da iyi geliştirecekler.” dedi.

"İsmimi dahi yazamıyordum"

Rabia Aile Merkezi’nde açılan okuma-yazma kursuna katılan kursiyerlerden 2 çocuk annesi Keziban Durmuş, maddi durumlardan dolayı okula gidemediği için okuma ve yazmayı hiç bilmediğini, açılan kurs sayesinde okuma-yazma öğrendiğini söyledi.

Rabia Aile Merkezi’nde okuma-yazma kursunu açıldığını duyunca okuma-yazma öğrenmek için hemen başvuru yaptığını belirten Durmuş, “Düzenli bir şekilde okuma-yazma kursuna gelerek, burada okuma ve yazma öğreniyorum. Bütün harfleri öğrendim. Daha sonra ise her şeyi yazmayı öğrendim. İsmimi dahi yazamıyordum. Şimdi ismimi yazmayı biliyorum. Hocamız sağ olsun bizlere okuma ve yazmayı en iyi şekilde öğretiyor.” ifadelerini kullandı.

"Okuma-yazmayı bilmek gerçekten güzel bir duygu"

44 yaşındaki 6 çocuk annesi Altun Yiğit ise “Okuma-yazma kursu açıldığını duydum. Çocuklarımın da desteğiyle kursa kayıt oldum. Çok kısa bir sürede okuma ve yazmayı çözdüm. Bu yaşıma kadar okuma ve yazma bilmediğim için çok zorluklar çektim. Keşke bu imkanlar daha önce de olsaydı. Okuma-yazmayı bilmek gerçekten güzel bir duygu. Okuma-yazmayı öğrenmeme vesile olanlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir