• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
 Meşal: Zaman zaman İran`a heyet gönderiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

France 24`e konuşan Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İran'la ilişkilerinde Hamas'ın, Suriye konusundaki tutumu nedeniyle bir gerileme olduğunu belirterek, "Zaman zaman İran'a heyet göndererek, ilişkileri sürdürüyoruz" dedi.

Suriye`deki ayaklanmadan önce Hamas'ın merkezinin Suriye olduğunu hatırlatan Meşal, devrimin ardından Beşşar Esed ve Hamas arasındaki anlaşmazlığın İran-Hamas ilişkilerini doğrudan etkilediğini dile getirdi.

Meşal, bu nedenle İran'ın maddi desteğinde gerileme olduğunu belirterek "Bu, ilişkileri kestiğimiz anlamına gelmez. Zaman zaman İran'a heyet göndererek, ilişkileri sürdürüyoruz" diye konuştu.

"Abbas ile görüşme hazırlığı yapılıyor"

Meşal ayrıca Fetih Hareketi ve Hamas arasındaki ilişkinin gidişatıyla ilgili Katar`ın başkenti Doha'da yapılan son görüşmede uzlaşının önündeki engelleri aşmaya çalıştıklarını, mevcut durumun da tarafları daha olumlu olmaya zorladığını belirtti.

Meşal, Fetih Hareketi ile önümüzdeki günlerde önceki görüşmelerin devamı niteliğinde bir buluşma olacağı bilgisini verdi.

Meşal, bu görüşmelerin daha üst seviyelere çıkarılacağını da belirterek, "Halihazırda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmek için hazırlık görüşmeleri yapılıyor. Ardından da diğer grupların liderleriyle bir araya gelinecek" diye konuştu.

"IŞİD Gazze'ye giremez"

IŞİD konusuna da değinen Meşal sözlerini, “IŞİD Gazze'ye giremez. Bu yönde girişimler oldu ancak hedeflerine ulaşamazlar. IŞİD, diğer terör örgütleri ve radikal gruplar boşluktan istifade eder. Filistin'de boşluk yok. Hamas, İslâmi Cihad ve diğer direniş grupları işgalci İsrail'e karşı mücadele ediyor” diye bititrdi.

Kaynak: AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir