• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
"Tüketiciler daha bilinçli olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.‏

BATSO Başkanı Demir, sanayileşmiş ülkelerde 2. Dünya Savaşı sonrasında tüketicilerin artan satın alma gücüne paralel olarak mal ve hizmet arzının arttığını, dolayısıyla toplumun artık ‘tüketim toplumu’ haline geldiğini söyledi.

Dünya tüketici hakları gününün Türkiye’de 31 yıldır kutlandığını belirten Demir, “ABD Başkanı Kennedy tarafından 15 Mart 1962 yılında açıklanan Evrensel Tüketici Hakları, 1985 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen ‘Tüketici Hakları Deklarasyonu’ ile genişletilmiş ve tüketicilerin temel hakları belirlenerek tüm dünyaya ilan edilmiştir. Tüketici Hakları, 9 Nisan 1985 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘Tüketicinin Korunmasına İlişkin Temel Esaslar’ başlığı altında evrensel bir boyut kazanmış, ülkemizde de 1985 yılından beri her yıl 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü olarak kutlanmaya devam etmektedir.” dedi.

Bu bilgiler ışığından Demir, “Tüketicilerimizin daha bilinçli hale gelmesi temennisiyle Dünya Tüketici Hakları Gününü kutluyor ve tüm halkımıza bilinçli bir tüketim hayatı diliyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir