• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
Bağlar'da çatışmalar şiddetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde dün akşam PKK’lilerin çukur kazıp barikat kurmasıyla başlayan çatışmalar şiddetini artırdı.

Kaynartepe Mahallesinin polis tarafından ablukaya alındığı belirtilirken, mahallenin iç kısımlarında çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Bağlar Nükhet Coşkun Caddesi ile Dörtyol ve Koşuyolu bölgelerinde PKK’lilerin barikat ve kalkan olarak kullandığı araçların bir kısmının yakıldığı görüldü. Araçların bazıları devrilirken, bazıları ise yakılarak tamamen kullanılamaz hale gelmiş durumda.

Tedirginliğin hâkim olduğu Kaynartepe Mahallesi'nde çukur ve barikatların yanı sıra sokak başlarında araçlar kalkan olarak duruyor.

Bağlar Kaymakamlığı tarafından bu gece saat 03.00 itibariyle Kaynartepe Mahallesinin tamamında sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, bölgeye giriş çıkışlara da izin verilmiyor.

İlçede dün akşam Fatih, Kaynartepe, 5 Nisan ve Muradiye mahallelerinde PKK’liler, barikat kurup çukur kazarak polislerle çatışmıştı. Çatışmalarda biri çocuk 2 kişi yaralanmıştı.

Öte yandan Sunay, Nükhet Coşkun, Göçmenler, Gürsel ve Girne Caddelerinde güvenlik gerekçesiyle trafik akışı sağlanamıyor. (M. Hüseyin Temel- İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir