• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep Valiliği ile Şahinbey Belediyesi arasında protokol
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan “Gaziler diyarından şehitler diyarına” projesi kapsamında bu yılda 20 bin öğrenci daha Çanakkale’ye götürülecek. Bu kapsamda Gaziantep Valiliği ile Şahinbey Belediyesi arasında   protokol imzalandı.

Gaziantep Valiliğinde gerçekleştirilen protokole, Vali Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz katıldı.

İmzalanan protokolün ardından bir açıklama yapan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, “Biliyorsunuz 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılı. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, geçen yıl Türkiye’de örnek bir projeye imza attı. 22 bin çocuğumuzu uçakla, günü birlik buradan alarak Çanakkale’ye götürdü.”dedi.

Bu projenin Türkiye’de örnek bir proje olduğunu söyleyen Yerlikaya, “O dünyada emsali olmayan zaferin yaşandığı yerde, ecdadının adım attığı her yerde yürümek, o nefes alınıp verilen yeri görmek, onların ruhlarına fatiha okumak, onlarla hem dem olmak, geçmişiyle gurur duymak için böyle güzel bir ziyaret yapıldı. Tabi şehrimizde, büyük teveccüh gördü. 22 bin kişinin 100’üncü yıl dönümüne münhasır olarak ziyarete götürülmesi, böyle büyük bir organizasyonun sağlıkla başlayıp afiyetle tamamlanması başlı başına bir örnek. Biz bunu bir defaya mahsus 100’üncü yıla özel olacağına zannederken, az önce imzaladığımız bu protokolle, bir tarafta Şahinbey Belediyemiz, ikinci yılda da 20 bin milli eğitim camiasındaki bu şehrin evlatlarını Çanakkale’ye götürüp, ecdatla hem dem olup, ruhlarına Fatiha okuyup, buraya gelince de orada yaşadıklarını anlatarak vazifelerini yapacaklar.”ifadelerini kullandı.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu’da protokole olan katkılarından dolayı Vali Yerlikaya’ya teşekkürlerini iletti.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir