• DOLAR 32.591
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2429.026
  • ...
`Haydi, Gençler İşbaşına!` projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Yeni Kültür Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda ‘İşbaşına Projesi Yeni Uygulamaları Bilgilendirme Semineri` düzenlendi.

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından istihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması için işverenlerle ‘İşbaşı Programı` uygulandı. Programın amacının işverenler için yetişmiş kalifiye eleman kazandırmak, gençlere ise çalışmayı öğretmek ve iş ahlakına sahip kılmak olduğu belirtildi.

İşbaşı programından işverenlerin yararlandığı ifade edilirken, istihdam edilen 2 bin gence İŞKUR tarafından ücret verileceği kaydedildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, "İŞKUR olarak işbaşı programı düzenliyoruz. Bu seneki işbaşı programız 'Haydi, Gençler İşbaşına!' projesiyle başladık. Bugünkü seminerin temel amacı da işverenlerimizin bu işbaşı programından nasıl yararlanacakları noktasında bilgilendirmek, İŞKUR ile işveren arasındaki işbirliğini artırmak ve programların sağlıklı yürümesini sağlamak. Projemize yılbaşından beri başlamışız şu anda da proje devam ediyor. Yıl boyunca 2 bin kişiyi hedefliyoruz. Projemiz için 30 milyon bütçe kaynağı geldi. Bunun için de Nisan veya Mayıs ayının başında bir açılış töreniyle bu projeyi kamuoyuna duyurmuş olacağız." şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir