• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
"8 milyon harcanarak yapılan asfalt yol toprağa döndü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Solhan'a bağlı Elmasırtı-Asmakaya köyleri arasında bulunan yolun asfaltlanması için iki yıl önce başlatılan ve geçen yıl biten asfalt çalışması, toprak yola döndü. Yıllarca yollarına asfalt dökülsün diye bekleyen Elmasırtı, Kırık, Tarhan ve Asmakaya köy sakinlerin sevinci kısa sürdü.

Elmasırtı-Asmakaya köyleri arasındaki yollarının kısa sürede büyük hasar gördüğünü söylen Elmasırtı Köy Muhtarı Ahmet Bağcı, 30 yıl yapılmasını bekledikleri yolun bir yıl içerisinde bozulmasına anlam veremediklerini söyledi.

Bozulan yolun tekrar yapılmasını isteyen Muhtar Bağcı, “Birçok köye ulaşım sağlayan Asmakaya grup yolunun yapılması için 30 yıl dört gözle bekledik ama asfalt yol bir yılda toprak yola döndü. Ayrıca yapılan tüm asfalt yollara 2 kat asfalt dökülmesi gerekirken grup yoluna 1 kat asfalt döküldü. Yaklaşık 7-8 milyon harcanarak yapılan yol bir yılda büyük hasar gördü. Acaba yapılan asfalt yol düzgün mü yapılmadı? Yoksa demiryoluna çalışan ağır tonajlı araçlar nedeni ile bir yılda mahvoldu. Bunun araştırmasını ve en kısa zamanda çözüm bulunmasını istiyoruz.” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Bazı köylüler ise ilk defa asfalt yola kavuştuklarını ama kısa sürdüğünü belirten Bağcı, “Bizim grup yolu 6 köy ile onlarca mezraya ulaşım sağlamaktadır. Yapılan yol düzgün ve sağlam yapılmadığı gibi kimse yolu kontrol etmedi. Yol çalışmaları basit şekilde yapıldı. Dünya kadar para harcandı. Yazık değil mi bu devletin parasına. Birde demiryoluna çalışan ağır tonajlı kamyonların geçişi yolumuzu tamamen bozdu. Biz bu asfaltı 20-30 yıl bekledik ama eski haline döndü. Bu duruma kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Nihat kanat-İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir